Najlepší kakaový krém do cukroviniek

Najlepší kakaový krém do cukroviniek

Lahodný jemný krém z kakaa a čokolády, ktorý môžete použiť na vianočné pečivo aj iné dezerty.

Ingrediencie:

  • 1/4 šálky mlieka
  • 170 g horkej čokolády
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 PL nesladeného kakaového prášku
  • 3 žĺtky
  • 1 vajce
  • 2 čajové lyžičky vanilky
  • 2 a 1/2 PL kukuričného škrobu
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 2 PL masla

Postup:

  1. Do hrnca dajte mlieko a vanilku. Mlieko zahrejte a priveďte ho do varu.
  2. Zatiaľ čo sa mlieko zahrieva, dajte do kuchynského robota cukor, vajcia a žĺtky, kukuričný škrob, kakaový prášok a soľ.
  3. Šľahajte, kým nevznikne hustá a hladká zmes.
  4. Akonáhle sa mlieko začne variť, stiahnite ho z ohňa.
  5. Do vaječnej zmesi pomaly za stáleho miešania prilievajte asi polovicu horúceho mlieka, aby sa vaječná zmes zjemnila.
  6. Keď sú vajcia temperované, pridajte vaječnú zmes späť do horúceho mlieka v hrnci.
  7. Za stáleho miešania zahrievajte na miernom ohni, kým zmes nezačne hustnúť.
  8. Za stáleho šľahania nechajte jemne prejsť do varu.
  9. Akonáhle sa na hladine objavia prvé bublinky, znížte teplotu na minimum a ihneď pridajte kúsky horkej čokolády.
  10. Miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
  11. Odstavte z ohňa a pridajte maslo.
  12. Miešajte, kým sa maslo úplne nevmieša do krému.
  13. Nalejte krém do misy a ihneď zakryte potravinovou fóliou.
  14. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a potom ho vložte na niekoľko hodín chladiť do chladničky.
Krém z kakaa v pohári a vedľa sú rozsypané čokopecičky.
zdroj: theflavorbender.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.