Chcete prekvapiť svojich hostí? Skúste im pripraviť tento šalát z baklažánov a húb. Vytvoríte majstrovské dielo, po ktorom sa budú všetci olizovať!
INGREDIENCIA
- 2 baklažány
- 5 varených vajec
- 1 veľká cibuľa
- 1 lyžica cukru
- 2 lyžice domácej majonézy
- 2 lyžice octu
- soľ – podľa chuti
- slnečnicový olej
- 5 akýchkoľvek húb (výborné sú napríklad šampiňóny)
POSTUP
- Baklažán umyte a osušte.
- To isté urobte aj s hubami.
- Baklažán aj huby nakrájajte na kolieska s hrúbkou 3 – 5 ml, a potom na hrubšie rezance.
- Baklažán premiestnite do hlbokej misy, posypte soľou a premiešajte.
- Po 20 minútach odstráňte šťavu, ktorú pustí.
- Cibuľu nakrájajte na tenké plátky, ktoré dajte do samostatnej misy.
- Pridajte jednu polievkovú lyžicu cukru, polievkovú lyžičku soli a priite ocot.
- Zalite raz pohárom vriacej vody, premiešajte a nechajte vodu úplne vychladnúť.
- Baklažán opláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať.
- Do panvice nalejte malé množstvo rastlinného oleja a zahrejte.
- Do rozohriateho oleja rozložte huby: nie všetky naraz, ale v dvoch alebo troch dávkach.
- Vymažte, kým nebudú mäkké, a potom dajte na tanier, ktorý je pokrytý papierovými obrúskami.
- To isté urobte aj s baklažánom.
- Uvarte vajíčka a nakrájajte ich na plátky.
- Vo veľkej mise zmiešajte vychladené baklažány, huby, vajcia a nakladanú cibuľu.
- Pridajte trochu soli, domácu majonézu a všetko premiešajte.
- Môžete podávať!
Máme pre vás aj 5 netradičných receptov na placky s hubami . Vyskúšajte ich všetky!