Parížsky šalát s čerstvým pečivom je starou dobrou retro pochúťkou, ktorú málokto pohrdne aj dnes. Recept je na 0,5 kg šalátu. Šalát je ale taký dobrý, že vám hneď zmizne z tanierov, takže si ho možno rovno pripravte o niečo viac.
INGREDIENCIA
- 200 g parížskej salámy
- 90 g sladkokyslých uhoriek
- 30 g sterilizovaného hrášku
- 13 g cibule
- 150 g majonézy
- 5 g krupicového cukru
- 5 g soli
- 10 g plnotučnej horčice
- 2,5 g octu (jedna čajová lyžička)
- 4 g worcestrové omáčky
- mleté čierne korenie (0,25=na špičku noža)
POSTUP
- Salámu a uhorky nakrájajte na tenké rezančeky.
- Cibuľu nakrájajte na čo najdrobnejšie kocky.
- Aby nebola štipľavá a nehorkla, dajte ju do sitka a prelejte vriacou vodou.
- Nakrájané suroviny a hrášok dajte do misy.
- Pridajte majonézu, korenie a soľ, ocot, cukor, horčicu, worcester a dobre premiešajte.
- Hotový parížsky šalát uložte do chladničky.
- Niekoľko hodín ho nechajte odpočívať.
- Parížsky šalát podávajte s rožkami či celozrnnými bagetami.
Vyskúšajte aj naše ďalšie lahodné recepty na šalát s parížskou salámou 5krát inak. Pochutnáte si!