Vlašský šalát

Vlašský šalát

Vlašský šalát môžete podávať s pečivom napríklad na večeru. Alebo ho môžete použiť pri zhotovovaní obložených chlebíčkov, zdobených plnených vajec. Recept je na cca 0,5 kg šalátu.

INGREDIENCIA

  • 175 g zemiakov (deň vopred uvarené)
  • 114 g šunkovej salámy
  • 45 g uhoriek sterilizovaných
  • 10 g hrášku sterilizovaného bez nálevu
  • 16 g zeleru koreňového
  • 24 g mrkvy
  • 10 g horčica plnotučná
  • 0,25 g mletého korenia (0,25=na špičku noža)
  • 3 lyžičky octu 15 g
  • 2,5 g worcestra
  • 100 g majonézy
  • 5 g cukru krupica
  • 5 g soli

POSTUP

  1. Zemiaky, mrkva, zeler a uhorky nakrájajte na drobnejšie kocky.
  2. Salámu nakrájajte na tenké rezančeky.
  3. Nakrájané suroviny a hrášok dajtedo misy.
  4. Pridajte majonézu, korenie a soľ, ocot, cukor, horčicu, worcester a dobre premiešame.
  5. Hotový šalát uložte do chladničky.
  6. Niekoľko hodín ho nechajte odpočívať.
  7. Podávajte!
Šalát zo salámy a zeleniny v drevenej miske s vedľa položenou lyžicou.
www.recepty.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.