Vlašský šalát môžete podávať s pečivom napríklad na večeru. Alebo ho môžete použiť pri zhotovovaní obložených chlebíčkov, zdobených plnených vajec. Recept je na cca 0,5 kg šalátu.
INGREDIENCIA
- 175 g zemiakov (deň vopred uvarené)
- 114 g šunkovej salámy
- 45 g uhoriek sterilizovaných
- 10 g hrášku sterilizovaného bez nálevu
- 16 g zeleru koreňového
- 24 g mrkvy
- 10 g horčica plnotučná
- 0,25 g mletého korenia (0,25=na špičku noža)
- 3 lyžičky octu 15 g
- 2,5 g worcestra
- 100 g majonézy
- 5 g cukru krupica
- 5 g soli
POSTUP
- Zemiaky, mrkva, zeler a uhorky nakrájajte na drobnejšie kocky.
- Salámu nakrájajte na tenké rezančeky.
- Nakrájané suroviny a hrášok dajtedo misy.
- Pridajte majonézu, korenie a soľ, ocot, cukor, horčicu, worcester a dobre premiešame.
- Hotový šalát uložte do chladničky.
- Niekoľko hodín ho nechajte odpočívať.
- Podávajte!