Kuracie sekaná s cuketou

Kuracie sekaná s cuketou

Cuketová sekaná so syrom Feta a mletým hydinovým mäsom je jemná, lahodná a stane sa obľúbeným pokrmom vo vašej rodine. Táto zdravá sekaná je tajne plná zeleniny, plná bielkovín s nízkym obsahom sacharidov. Je to tá správna voľba, keď vo svojom jedálničku chcete urobiť nepatrné zmeny, ktoré budú mať obrovský vplyv na vaše zdravie, vitalitu a celkový životný štýl.

Čo budeme potrebovať

  • 125 g strúhanky
  • 60 ml mlieka
  • 1 kg mletého kuracieho mäsa (alebo morčacieho)
  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky cibuľového prášku
  • 2 lyžičky granulovaného cesnaku
  • Lyžička soli
  • Lyžička korenia
  • Lyžička oregana
  • Lyžica worcesterskej omáčky
  • 200 g rozdrobeného syra feta
  • 500 g nastrúhanej cukety (zbavenej vody)
  • 200 ml marinara omáčky (alebo drvených paradajok v plechovke)

Postup

  • Rúru si predhrejeme na 150 stupňov
  • Do veľkej misy pridáme strúhanku a mlieko
  • Miešame, kým sa nevytvorí pasta
  • K paste pridáme mleté morčacie mäso, vajcia, korenie, worcesterskú omáčku, syr feta, cuketu a paradajkovú omáčku
  • Rukami všetky ingrediencie premiešame, kým nám nevznikne celistvá zmes
  • Veľký plech na pečenie postriekame sprejom na varenie
  • Cuketovú zmes dáme na plech a vytvarujeme z nej bochník
  • Zvyškom paradajkovej omáčky potrieme cuketovou sekanou
  • Pečieme 1 hodinu 15 minút
  • Upečenú sekanú potom necháme 5 minút odležať, nakrájame na osem plátkov a podávame
  • Sekanú možno tiež skladovať vo vzduchotesnej nádobe v chladničke či v mrazničke
Mäkké lahodné kuracie mäso zmiešané so strúhanou cuketou.
Zdroj: ambitiouskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.