Táto sekaná je trošku neobvyklá, ale rovnako lahodná ako jej klasická verzia. Neváhajte použiť akúkoľvek kombináciu mäsa podľa vášho osobného vkusu alebo podľa toho, čo práve nájdete v obchode na pulte. Je to skvelý spôsob ako zakamuflovať štipku zeleniny do výbornej mäsovej zmesi.
Čo budeme potrebovať
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 2 cesnak (mletý)
- Chilli paprička (mletá)
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- ½ cibuľa (nakrájaná na kocky)
- 2 vajcia
- 125 g mandľovej múky (mleté mandle)
- Cuketa (nakrájaná na plátky)
- Lyžička tymiánu
- Sladký zemiak (nakrájaný na dlhé plátky)
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ
- Korenie
Postup
- Rúru predhrejeme bu na 200 stupňov a plech si vyložíme papierom na pečenie
- V miske zmiešame hovädzie mäso, cesnak, chilli, petržlen, cibuľu, vajcia a mandľovú múku, miešame kým sa všetko dobre nespojí
- Do pripravenej formy naložíme jednu tretinu zmesi z mletého mäsa
- Naň navrstvíme nakrájané batáty, ochuťte soľou, korením a posypeme tymiánom
- Na batáty navrstvíme ďalšou tretinou mletého mäsa a potom pridáme na plátky nakrájanú cuketu
- Znovu dochutíme soľou, korením a posypeme tymianom
- Sekanú s cuketou a batátmi dokončíme pridaním zvyšku zmesi z mletého mäsa a ako posledný pridáme sladké zemiaky
- Dochutíme korením a vložíme do predhriatej rúry
- Sekanú pečieme 40 minút
- Potom ju vyberieme z rúry a necháme jej 5 minút odpočívať.