Vegetariánska sekaná zo zeleniny

Vegetariánska sekaná zo zeleniny

Ľahko pikantný recept na sekanú z cukety! Klasická masová verzia dostane zdravú podobu ako výživnejšie a fitness jedlo s nízkym obsahom sacharidov a vysokým obsahom bielkovín. A čerešnička na torte je, že do tela dostanete aj dostatočné množstvo vlákniny, ktorú vo svojom jedálničku často zanedbávame, a to vďaka veľkému množstvu zeleniny! Táto sekaná je skvelou voľbou na prípravu jedla na rýchly obed alebo večeru!

Čo budeme potrebovať

  • 350 g cukety
  • 250 g červenej papriky (zbavené semienok a nakrájané na štvrtky)
  • Žltá paprika (zbavená semienok, nakrájaná na štvrtky)
  • 5 malých strúčikov cesnaku (ošúpaných)
  • 30 ml extra panenského olivového oleja
  • 450 g húb (nakrájaných na plátky)
  • 180 ml kečupu
  • 60 ml bieleho balzamikového octu
  • 40 g droždia
  • 50 g ovsenej múky
  • 20 g ovsených vločiek
  • Veľké vajcia
  • 3 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • Lyžica lístkov čerstvého tymiánu
  • 2 lyžičky soli
  • Lyžička mletého čierneho korenia

Postup

  • Do kuchynského mixéra pridáme kúsky cukety, strúčiky cesnaku a korenie
  • Rozmixovanú zmes dáme do misky a odložíme bokom
  • Rozpálime veľkú panvicu na stredne vysokú teplotu
  • Pridáme olivový olej a necháme ho zahriať
  • Pridáme huby a varíme, kým nezmäknú a všetka tekutina sa neodparí
  • K hubám pridáme zmes korenia, cukety, lístky čerstvého tymiánu a cesnaku
  • Varíme, kým sa všetka tekutina neodparí
  • Pridáme balzamikový ocot a zmes necháme zredukovať na polovicu
  • K zmesi pridáme kečup, ovos, ovsenú múku, droždie a petržlenovú vňať a miešame, aby sa ingrediencie dôkladne spojili
  • Panvicu zložíme z platne a necháme ju 15 minút vychladnúť
  • Pridáme vajcia a premiešame, aby sa do zmesi zamiešalo
  • Pripravíme si formu a tú vyložíme papierom na pečenie a postriekame sprejom na pečenie
  • Cuketovú zmes pridáme do pripravenej formičky
  • Formičku aj so zmesou vložíme do predhriatej rúry na 160 stupňov a pečieme 45 minút
  • Po dokončení pečenia necháme sekanú z cukety hodinu vychladnúť, a potom ju nakrájame na 10 porcií
  • Pred podávaním môžeme ešte jednotlivé kúsky rozložiť na plech s papierom na pečenie a nechať ich v rúre, pri 180 stupňoch na 10 minút, prehriať

Vyskúšajte aj ďalšie lahodné vegetariánske recepty. Nenechajte si ujsť napríklad tieto šošovkové placky , ktoré sa vám rozplynú na jazyku!

Sekaná plná zeleniny a len zeleniny, s cuketou, hubami a paprikou.
Zdroj: acouplecooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.