Guličky z bielej čokolády

Guličky z bielej čokolády

Čo budeme potrebovať

  1. 300 g bielej čokolády (nasekané)
  2. 120 ml vysokopercentnej smotany
  3. 30 g masla
  4. ½ lyžičky ružovej vody
  5. 2 lyžičky vanilkového extraktu (alebo likéru podľa nášho výberu ako je brandy, Cointreau alebo lieskový likér)

Na ozdobu

  1. 200 g bielej čokolády (nasekané)
  2. Jemne nasekané pistácie
  3. Sušený kokos
  4. Kakao
  5. Farebné sypanie

Postup

  1. Čokoládu, smotanu a maslo rozpustíme v žiaruvzdornej miske nad vodným kúpeľom alebo v mikrovlnnej rúre v krátkych intervaloch za pravidelného miešania
  2. Vmiešame ružovú vodu, vanilku alebo likér podľa nášho výberu
  3. Dochucovadlá pridávame postupne a cesto ochutnávame, po vychladnutí bude chuť silnejšia
  4. Cesto preložíme do plytkej nádoby a chladíme, kým nestuhne, asi 4 hodiny alebo cez noc
  5. Pomocou čajovej lyžičky naberáme cesto za čistými rukami cesto váľame a vytvoríme guličky
  6. Tie preložíme na vymastený plech a necháme ich na 30 minút stuhnúť v mrazničke
  7. Ak chceme čokoládové guličky ozdobiť, rozpustíme si čokoládu rovnakým spôsobom ako v kroku 1
  8. Necháme ju trochu vychladnúť a potom vychladené guličky vložíme do čokolády a obalíme ich
  9. Dáme ich späť na vyložený papier na pečenie a posypeme ich akúkoľvek polevou, ktorú sme si vybrali
  10. Guličky s čokoládou znova necháme 1–2 hodiny vychladiť v chladničke alebo ich na 30 minút zmrazíme
  11. Čokoládové guličky uchovávame na chladnom mieste alebo v chladničke
Mäkké čokoládové guličky s bielou čokoládou, kokosom a likérom.
Zdroj: okonomikitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.