Milujete rizoto, ale klasická ryža vám nevyhovuje, takže hľadáte vhodnú alternatívu? Tento recept je na tento účel ideálny. Verte, že pri tej správnej úprave ani nespoznáte rozdiel. Príprava je rýchla, jednoduchá a výsledný pokrm pohladí vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie:
- 1 stredne veľký karfiol
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica sezamového oleja
- 1 lyžica čerstvo nastrúhaného zázvoru (asi 2 cm)
- 1/4 lyžičky bieleho korenia
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 2 veľké rozšľahané vajcia
- 2 nasekané strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa nakrájaná na kocky
- 1/3 čerstvé nakrájané brokolice
- 2 olúpané a nastrúhané mrkvy
- 1/2 hrnčeka mrazenej kukurice
- 1/2 hrnčeka mrazeného hrášku
- 2 zelené cibule nakrájané na tenké plátky
- 1/2 lyžičky sezamových semienok
Postup:
- Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky a dáme do nádoby kuchynského robota. Mixujeme 1 – 3 minúty.
- V malej miske prešľaháme sójovú omáčku, sezamový olej, zázvor a biele korenie, zatiaľ odložíme nabok.
- Zahrejeme 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja na strednej panvici na miernom ohni.
- Pridáme vajcia a opekáme 2 minúty, potom otočíme a necháme znova 2 minúty z druhej strany.
- Necháme vychladnúť a potom nakrájame na malé kúsky.
- Do veľkej panvice dáme zvyšnú 1 lyžicu rastlinného oleja a zahrejeme na vyššiu teplotu.
- Pridáme cesnak, cibuľu a za častého miešania restujeme, kým cibuľa nezosklovatí asi 3-4 minúty.
- Vmiešame brokolicu, mrkvu, kukuricu, hrášok a za stáleho miešania varíme, kým zelenina nezmäkne.
- Prihodíme karfiol, nakrájané vajcia, zelenú cibuľku a zmes sójovej omáčky.
- Varíme za stáleho miešania, kým sa karfiol neprehreje a nezmäkne.
- Ihneď podávame, prípadne ešte môžeme ozdobiť sezamovými semienkami, ktoré ešte predtým chvíľu opražíme na suchej panvici.