Karfiolové indické karí s ryžou

Karfiolové indické karí s ryžou

Nenechajte sa zmiasť názvom, pretože klasickú ryžu v tomto recepte nenájdete. Tá je nahradená karfiolom. Ostatne ovocie aj zelenina by na našom jedálničku rozhodne nemali chýbať. No, a keď idú niektoré pokrmy pripraviť v trochu zdravšom variante, určite sa tomu nie je potrebné vyhýbať.

Ingrediencie:

  • 1 stredný karfiol (cca 400 g)
  • 2 lyžičky extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 1 lyžička semienok rasce
  • 1 lyžička horčičného semienka
  • 1 zelená chilli paprička nakrájaná na plátky
  • 10 – 12 karí lístkov
  • 1/2 lyžičky kurkumového prášku
  • 1 a 1/2 lyžičky kari korenia
  • Soľ podľa chuti
  • 2 lyžice lístkov koriandra

Postup:

  • Najprv karfiol rozoberieme na ružičky, odrežeme tvrdé časti a prepláchneme.
  • Ružičky vložíme do nádoby do kuchynského robota a niekoľkokrát premiešame pulzným tlačidlom, kým nebudeme mať konzistenciu podobnú ryžu.
  • Potom na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme rascu, horčičné semienko, karí listy, zelenú čili papričku a za stáleho miešania restujeme cca 30 – 60 sekúnd.
  • Prihodíme mletý zázvor, pripravenú karfiolovú ryžu, kurkumu, karí korenie, soľ a orestujeme.
  • Zamiešame, aby sa chute dobre premiešali. Varíme 5-7 minút za občasného miešania na strednom plameni.
  • Pred podávaním pridáme lístky koriandra a dobre premiešame.
  • Túto indickú korenenú karfiolovú ryžu môžeme podávať ako prílohu s obľúbeným karí, ale pokojne aj ako samostatný pokrm.
Vynikajúca indická karfiolová ryža hotová do 30 minút.
Zdroj: https://sandhyahariharan.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.