Zemiaková buchta na plech so slaninou

Zemiaková buchta na plech so slaninou

Veľmi chutný pokrm, ktorý oceníte len tak alebo napríklad k tanieru horúcej polievky. Vďaka jeho jednoduchej príprave ho zvládne aj začínajúca kuchárka.

Ingrediencie:

  • 600 g zemiakov
  • 200 g múky
  • 200 g slaniny alebo škvarok
  • 2 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 vajcia
  • štipka muškátového orieška
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Olúpte cibuľu a cesnak a cesnak nakrájajte nadrobno.
  2. Na malé kocky nakrájajte tiež slaninu alebo škvarky.
  3. Vajcia rozklepnite do misy, rozšľahajte a pridajte kocky slaniny a cesnak.
  4. Olúpte zemiaky, umyte ich a spolu s cibuľou ich postrúhajte najemno na ostrom strúhadle, alebo je možné použiť tiež kuchynský robot.
  5. Pridajte zmes zemiakov a cibule k vajciam a všetky ingrediencie dobre premiešajte.
  6. Nakoniec pridajte soľ, korenie, muškátový oriešok a preosiatu múku a všetko dôkladne premiešajte.
  7. Predhrejte rúru na 220 °C a vymažte zapekaciu misku maslom.
  8. Rozprestrite zemiakovú zmes do zapekacej misy.
  9. Pečte asi 45 minút dozlatista.
Zemiaky so slaninou nakrájané na kúsky.
zdroj: gutekueche.de

Okrem receptov na zemiakovú buchtu si môžete zo zemiakov samozrejme pripraviť aj klasický zemiak alebo zemiakové placky . S kyslou kapustou či hubovou polievkou chutia skvele.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.