Sladká zemiaková buchta s orieškami a rumom

Sladká zemiaková buchta s orieškami a rumom

Túžite po nevšednom nedeľnom múčniku? Pokiaľ vás zostalo niekoľko varených zemiakov od obeda, môžete vyskúšať tento lahodný dezert.

Ingrediencie:

  • 300 g zemiakov
  • 200 g práškového cukru
  • 100 g strúhaných lieskových orieškov
  • 100 g pšeničnej krupice
  • 4 vajcia
  • 2 cl rumu
  • 1 čajová lyžička vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva

Postup:

  1. Zemiaky uvarte v šupke, nechajte mierne vychladnúť, olúpte a prelisujte alebo nastrúhajte.
  2. Žĺtky utrite s cukrom.
  3. Zmiešajte nastrúhané zemiaky s krupicou, cukrom, orieškami, práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a rumom.
  4. Bielky ušľahajte do podoby tuhého snehu a nakoniec ich opatrne vmiešajte do predpripraveného cesta.
  5. Vymažte plech či pekáč tukom a nalejte doň cesto.
  6. Zemiakovú buchtu pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 40 minút.
  7. Nechajte vychladnúť a pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Kúsok zemiakového koláča s orieškami a rumom.
zdroj: goodstuff-alpeadria.com

Orechy môžete využiť nielen v receptoch na zemiakovú buchtu, ale tiež pri príprave orechových rezov .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.