Vizuálne aj chuťovo veľmi zaujímavá a nevšedná pochúťka, ktorá zachutí nielen vám, ale aj vašej návšteve. Ideálne aj pre oslavy a večierky.
Ingrediencie:
- 100 g zemiakov
- 200 g tvrdého syra
- 150 g šunky
- 100 g tvrdej salámy
- 50 g strúhaného parmezánu
- 30 g masla
- 2 vajcia
- strúhanka
- štipka muškátového orieška
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Zemiaky uvarte v osolenej vode domäkka, zlejte, olúpte a roztlačte alebo rozmixujte do podoby pyré.
- Vložte do misy a pridajte vajcia, maslo, nastrúhaný parmezán, muškátový oriešok, soľ a korenie.
- Miešajte, kým nevznikne jednoliate cesto.
- Tortovú formu vymažte maslom, vysypte strúhankou a naplňte polovicou zemiakového cesta.
- Potom striedavo pokladajte plátky šunky, salámy a syra.
- Prelejte zvyšným zemiakovým cestom a starostlivo uhlaďte.
- Povrch koláča posypeme parmezánom a strúhankou.
- Pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 50 až 55 minút.
- Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
Máte radi slané torty? Okrem zemiakov, údenín a syra si ich môžete pripraviť v mnohých ďalších variantoch, s cuketou, špenátom či sušenými paradajkami. Načerpajte inšpiráciu z našich receptov torty naslano !