Múčnik zo zmesi varených a surových zemiakov

Múčnik zo zmesi varených a surových zemiakov

Kombinácia surových a varených zemiakov dáva tomuto múčniku veľmi netradičnú konzistenciu. Ku káve aj čaju chutí úplne skvele.

Ingrediencie:

  • 500 g varených zemiakov
  • 500 g surových zemiakov
  • štipka soli

Poleva

  • 500 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 200 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 2 PL múky
  • 4 PL smotany

Postup:

  1. Uvarte zemiaky v šupke domäkka.
  2. Ešte teplé ich olúpte a prelisujte alebo nastrúhajte najemno.
  3. Surové zemiaky tiež nastrúhajte a vyžmýkajte.
  4. Obe zemiakové hmoty prehneťte so štipkou soli.
  5. Zmes rozotrite na vymastený plech.
  6. Ingrediencie na polevu dobre premiešajte a naneste na zemiakový základ.
  7. Koláč pečte v rúre predhriatej na 180 °C, kým okraje nezhnednú.
Kúsok dezertu pripraveného zo surových a varených zemiakov.
zdroj: fraenkische-rezepte.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.