Kombinácia surových a varených zemiakov dáva tomuto múčniku veľmi netradičnú konzistenciu. Ku káve aj čaju chutí úplne skvele.
Ingrediencie:
- 500 g varených zemiakov
- 500 g surových zemiakov
- štipka soli
Poleva
- 500 g tvarohu
- 100 g cukru
- 200 ml mlieka
- 2 vajcia
- 2 PL múky
- 4 PL smotany
Postup:
- Uvarte zemiaky v šupke domäkka.
- Ešte teplé ich olúpte a prelisujte alebo nastrúhajte najemno.
- Surové zemiaky tiež nastrúhajte a vyžmýkajte.
- Obe zemiakové hmoty prehneťte so štipkou soli.
- Zmes rozotrite na vymastený plech.
- Ingrediencie na polevu dobre premiešajte a naneste na zemiakový základ.
- Koláč pečte v rúre predhriatej na 180 °C, kým okraje nezhnednú.