Kysnutá zemiaková buchta

Kysnutá zemiaková buchta

Jednoduchý múčnik, v ktorom sa snúbi zemiakové cesto s vôňou a chuťou škorice. Vyskúšajte, určite vás zachutí.

Ingrediencie:

  • 400 g múky
  • 250 g zemiakov
  • 180 g cukru
  • 150 g masla
  • 130 ml mlieka
  • 40 g čerstvého droždia
  • nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • štipka soli

Poleva

  • 80 g masla
  • škoricový cukor

Postup:

  1. Múku preosejte do misy a uprostred urobte jamku.
  2. Droždie rozdrobte, rozmiešajte s piatimi polievkovými lyžicami mlieka a jednou čajovou lyžičkou cukru dohladka a vlejte do jamky.
  3. Zmiešajte s trochou múky a nechajte prikryté na teplom mieste asi 30 minút.
  4. Medzitým si uvarte zemiaky, potom ich olúpte a nastrúhajte najemno.
  5. Nastrúhané zemiaky zmiešajte s maslom, zvyšným cukrom, mliekom, štipkou soli a citrónovou kôrou.
  6. Potom pridajte zemiakovú zmes k múčnej a dôkladne prehneťte.
  7. Opäť nechajte aspoň 45 minút odpočívať.
  8. Predhrejte si rúru na 200 °C.
  9. Plech vyložte papierom na pečenie.
  10. Vyvaľkajte cesto a položte ho na plech.
  11. Niekoľkokrát prepichnite vidličkou a pečte 30-40 minút dozlatista.
  12. V malom kastróliku rozpustite maslo, potrite ním koláč a pred podávaním ho posypte škoricovým cukrom.
Kysnutá buchta zo zemiakov v pekáči posypaná škoricovým cukrom.
zdroj: eatsmarter.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.