Koblihy z rúry

Koblihy z rúry

Všetci milujeme šišky, ale nie každý fandí vyprážaným pokrmom. Tento recept ponúka skvelé donuty, ktoré sú nadýchané a chutia úplne inak, než keď sa smaží vo vrstve oleja.

Ingrediencie:

Na šiškovú zmes:

  • 2 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1 hrnček kyslej smotany
  • 3/4 hrnčeka hnedého cukru
  • 1/4 hrnčeka rozpusteného neslaného masla
  • 4 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžička vanilkovej extraktu
  • 2 vajcia

Na glazúru:

  • 2 hrnčeky práškového cukru
  • 1/4 šálky mlieka

Postup:

  • Predhrejeme rúru na 220 stupňov.
  • Zmiešame múku, jedlú sódu, kypriaci prášok do pečiva, škoricu a muškátový oriešok v stredne veľkej mise.
  • Do samostatnej veľkej misy pridáme kyslú smotanu, hnedý cukor, maslo, rastlinný olej aj vanilkový extrakt a dobre rozšľaháme.
  • Po jednom kúsku pridáme vajcia a dôkladne premiešame.
  • Nakoniec pridáme múčnu zmes a naposledy starostlivo premiešame.
  • Cesto preložíme do veľkého vrecka a pomocou nožníc odstrihneme koniec, aby sa utvoril otvor.
  • Pripravíme si formu na šišky, ktorú postriekame kuchynským sprejom a pomocou vrecka nastriekame cesto do formy. Utvoríme kruhy okolo vystúpeného stredu.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 10 – 12 minút.
  • Počas pečenia šišiek si pripravíme polevu. Do misy dáme cukor a pomaly vmiešame mlieko. Musíme miešať tak dlho, pokiaľ nebude glazúra jemná a hladká.
  • Akonáhle sa šišky dopečú, namočíme jednu po druhej do glazúry.
  • Položíme na mriežku a necháme vychladnúť, aby stuhla poleva. Potom už len stačí ponúknuť ostatným.
Recept na pečené šišky s kyslou smotanou.
Zdroj: https://www.backtomysouthernroots.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.