Najlepšia nátierka z údenej makrely

Najlepšia nátierka z údenej makrely

Neviete, čo netradičného pripraviť na rodinnú oslavu či večierok? Vyskúšajte túto lahodnú nátierku!

Ingrediencie:

  • 250 g údené makrely
  • 180 g smotanového syra typu Philadelphia
  • 2 PL chrenové pasty alebo krému
  • 1 PL kaparov
  • čerstvá šťava z jedného citróna
  • čerstvá petržlenová vňať alebo kôpor
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Údenú makrelu zbavte kostí a kože.
  2. Kúsky makrely vložte spoločne so smotanovým syrom, chrenom, kaparmi a čerstvou pažítkou či kôprom do kuchynského robota a krátko spracujte.
  3. Pridajte citrónovú šťavu, zamiešajte a ochutnajte.
  4. V prípade potreby dochuťte soľou, čiernym korením alebo pridajte viac citrónovej šťavy.
  5. Pred podávaním dajte nátierku z údenej makrely vychladiť do chladničky.

Túto nátierku môžete podávať nielen na pečive, ale aj s rozmanitými slanými krekermi.

Miska so zmesou údenej makrely, smotanového syra a chrenu s plátkami opečeného pečiva.
zdroj: deliciousmagazine.co.uk.

Nátierka z údenej makrely s najrôznejšími tyčinkami, krekry či praclíky sa skvele hodí na oslavy a večierky. Inšpirujte sa našimi receptami na slané pečivo !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.