Neviete, čo netradičného pripraviť na rodinnú oslavu či večierok? Vyskúšajte túto lahodnú nátierku!
Ingrediencie:
- 250 g údené makrely
- 180 g smotanového syra typu Philadelphia
- 2 PL chrenové pasty alebo krému
- 1 PL kaparov
- čerstvá šťava z jedného citróna
- čerstvá petržlenová vňať alebo kôpor
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Údenú makrelu zbavte kostí a kože.
- Kúsky makrely vložte spoločne so smotanovým syrom, chrenom, kaparmi a čerstvou pažítkou či kôprom do kuchynského robota a krátko spracujte.
- Pridajte citrónovú šťavu, zamiešajte a ochutnajte.
- V prípade potreby dochuťte soľou, čiernym korením alebo pridajte viac citrónovej šťavy.
- Pred podávaním dajte nátierku z údenej makrely vychladiť do chladničky.
Túto nátierku môžete podávať nielen na pečive, ale aj s rozmanitými slanými krekermi.
Nátierka z údenej makrely s najrôznejšími tyčinkami, krekry či praclíky sa skvele hodí na oslavy a večierky. Inšpirujte sa našimi receptami na slané pečivo !