Jemné makrelové piate

Jemné makrelové piate

Veľmi jednoduchý recept, ktorý si ale vďaka jeho lahodnej chuti určite zamilujete.

Ingrediencie:

  • 150 g údené makrely
  • 100 g smotanového syra typu Philadelphia
  • čerstvá šťava z jedného citróna
  • soľ, korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať, cherry paradajky, plátky citróna na ozdobu

Postup:

  1. Údenú makrelu zbavte kostí a kože.
  2. Spoločne so smotanovým syrom a citrónovou šťavou ju vložte do kuchynského robota.
  3. Rozmixujte dohladka.
  4. Dochuťte pomocou korenia.
  5. Dajte na približne 20 minút vychladiť do chladničky.
  6. Podávajte natretú na čerstvom pečive a ozdobenú cherry paradajkami, petržlenovou vňaťou a plátkami citróna.

Táto nátierka s údenou makrelou môže byť skvelou a zdravou desiatou aj večerou.

Plátky chleba natreté nátierkou zo zaúdenej makrely.
zdroj: viva.co.nz

Skvelé nátierky sa dajú pripraviť nielen z makrely, ale aj z lososa. Vyskúšajte naše lahodné lososové nátierky na mnoho spôsobov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.