Čerstvý chren dodá tejto nátierke šmrnc aj veľa zdraviu prospešných látok. Kôpor môžete v prípade potreby nahradiť petržlenovou vňaťou.
Ingrediencie:
- 180 g údené makrely
- 60 g smotanového syra typu Philadelphia
- 60 g kyslej smotany
- 1 PL čerstvého strúhaného chrenu
- 1 PL nasekaného kôpru
- čerstvá citrónová šťava z 1/2 citróna
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Údenú makrelu vykostite a stiahnite z kože.
- Vložte všetky ingrediencie naraz do kuchynského robota, teda kúsky makrely, strúhaný chren, smotanový syr, kyslú smotanu, kôpor a citrónovú šťavu.
- Spracujte do hladkého pyré.
- Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.
- Nátierku pred podávaním vložte aspoň na 30 minút do chladničky.
Túto lahodnú nátierku z makrely servírujte najlepšie na opečených plátkoch pečiva.