Zdravá nátierka s makrelou a chrenom

Zdravá nátierka s makrelou a chrenom

Čerstvý chren dodá tejto nátierke šmrnc aj veľa zdraviu prospešných látok. Kôpor môžete v prípade potreby nahradiť petržlenovou vňaťou.

Ingrediencie:

  • 180 g údené makrely
  • 60 g smotanového syra typu Philadelphia
  • 60 g kyslej smotany
  • 1 PL čerstvého strúhaného chrenu
  • 1 PL nasekaného kôpru
  • čerstvá citrónová šťava z 1/2 citróna
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Údenú makrelu vykostite a stiahnite z kože.
  2. Vložte všetky ingrediencie naraz do kuchynského robota, teda kúsky makrely, strúhaný chren, smotanový syr, kyslú smotanu, kôpor a citrónovú šťavu.
  3. Spracujte do hladkého pyré.
  4. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.
  5. Nátierku pred podávaním vložte aspoň na 30 minút do chladničky.

Túto lahodnú nátierku z makrely servírujte najlepšie na opečených plátkoch pečiva.

Opečené plátky bieleho pečiva a nátierka zo zaúdenej makrely, syra a chrenu.
zdroj: feed-your-sole.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.