Toto je skutočne najjednoduchší recept na plnenú mexickú tortillu, ktorú si môžete doma uvariť! Túto pochúťku si môžete aj ľahko zamraziť a schovať si ju tak na dni kedy vás prepadne chuť na tradičnú domácu mexickú kuchyňu.
Čo budeme potrebovať
- 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
- Balíček mexickej koreniacej zmesi
- 300 g čiernych fazule (scedených a prepláchnutých)
- 200 g kukurice
- 750 g varenej ryže
- 6 veľkých tortill
- 300 g strúhaného čedaru
Na oblohu
- Najemno nakrájaná červená cibuľa
- Šalát
- Nakrájané paradajky
- Salsa
- Kyslá smotana
- Čerstvý koriander
- Avokádo
- Guacamole
Postup
- Rúru predohrejeme na 180 stupňov
- Pekáč vymastíme olejom alebo ho vystriekame olejom v spreji a odložíme ho nabok
- Hovädzie mäso zmiešame s mexickou koreniacou zmesou
- Na rozpálenej panvici ho potom osmažíme a dáme bokom vychladnúť.
- Na prípravu 1 burrita rozložíme 50 g fazule doprostred tortilly, navrch dáme 50 g ryže, hovädzie mäso, 2 lyžice kukurice a 50 g nastrúhaného syra
- Protiľahlé strany tortilly preložíme a potom balíme v štýle burrita
- Zabalené burrito umiestnime „švom“ dole do pripraveného vymasteného pekáča
- Tento postup opakujeme, pokiaľ nie je pekáč úplne zaplnený
- Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme 25 minút
- Potom pekáč z rúry vyberieme a plnené tortilly necháme ľahko vychladnúť.
- Potom servírujeme na tanieri s domácim guacamole alebo salsou
Ak si neviete rady so zabalením burrita pozrite sa napokon tohto článku a nechajte si poradiť v inštruktážnom videu.