Vegetariánske burrito

Vegetariánske burrito

Tento recept na vegetariánsku plnenú tortillu je plný chutí. Jednoduchá tortilla je plnená čiernymi fazuľami, zeleninou v štýle fajita, ako sú papriky a huby, smotanovým guacamole, čerstvým pico de gallo a kyslou smotanou. MŇAM!

Na vegetariánsku náplň

  1. 2 lyžice olivového oleja
  2. 4 malé strúčiky cesnaku
  3. ½ nakrájanej cibule
  4. ½ nakrájanej papriky
  5. 300 g nasekaných šampiňónov
  6. ½ lyžičky mletej rasce
  7. ½ lyžičky sušeného oregana
  8. Lyžička údené papriky alebo sladkej papriky
  9. Lyžička sójovej omáčky
  10. Soľ
  11. Cukor
  12. ¼ lyžičky čierneho korenia
  13. Lyžička červeného vínneho octu (alebo bieleho octu/jablčného octu)
  14. Lyžica nasekanej petržlenovej vňate

Na Pico De Gallo (paradajková salsa)

  1. 120 g jemne nakrájaných paradajok
  2. ½ lyžičky nakrájané jalapeno
  3. 125 g jemne nakrájanej cibule
  4. 2 malé strúčiky cesnaku
  5. Nasekaný koriander
  6. Lyžička citrónovej šťavy
  7. Lyžička extra panenského olivového oleja
  8. Soľ

Na guacamole

  1. Avokádo

Ďalšie prísady

  • 8 tortill
  • 250 g čiernych fazule (opláchnutých a odkvapkaných)
  • 100 g kyslej smotany

Postup

  1. Na panvici rozohrejeme na strednú teplotu olivový olej
  2. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a nakrájanú cibuľu
  3. Cesnak aj cibuľu začneme restovať, kým cibuľa nezmäkne
  4. Pridáme nakrájanú papriku
  5. Papriku spoločne s cibuľou a cesnakom restujeme ďalšie 2 minúty pri strednej teplote
  6. Pridáme nakrájané šampiňóny
  7. Všetko spoločne zmiešame a pokračujeme v restovaní
  8. Restujeme, kým sa všetka tekutina zo zmesi
  9. Postupne začneme pridávať korenie – rascu, údenú papriku, soľ podľa chuti, sušené oregano, cukor a sójovú omáčku
  10. Po pridaní všetkého korenia, zmes premiešame a pokračujeme v restovaní ďalšie 2 minúty
  11. Pridáme lyžičku vínneho octu
  12. Panvicu prikryjeme a zmes dusíme asi minútu
  13. Pridáme polievkovú lyžicu nakrájanej petržlenovej vňate
  14. Premiešame a platňu vypneme
  15. Panvicu so zmesou dáme bokom, aby ľahko vychladla, než s ňou začneme plniť burrita
  16. Na paradajkovú salsu si do nádoby pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, papriku jalapeno, nadrobno nakrájané paradajky, lístky čerstvého koriandra a nasekaný cesnak
  17. Pridáme citrónovú šťavu a extra panenský olivový olej
  18. Podľa potreby tiež pridáme soľ
  19. Všetko spolu premiešame a dáme bokom
  20. Na guacamole si do novej misky pridáme avokádo nakrájané kocky
  21. Pridáme 3 lyžice pripravené paradajkové salsy a premiešame
  22. V prípade potreby pridáme viac soli alebo citrónovej šťavy, môžeme pridať aj trochu čierneho korenia
  23. Na zostavenie burrita si najskôr rozpálime panvicu na strednú teplotu
  24. Keď sa panvica zahreje, vložíme do panvice tortillu a z každej strany ju opekáme asi 2 minúty
  25. Opečenú tortillu stiahneme z panvice a začneme ju plniť
  26. Pre veľké tortilly pridávajte 1-3 lyžice z každej prísady na náplň, pre malé tortilly 1,5-2 lyžice z každej prísady na náplň
  27. Najprv do stredu tortilly pridáme čierne fazule
  28. Potom na fazuľu položíme 1 až 2 lyžice plnky z húb a papriky
  29. Navrch pridáme 1 až 2 polievkové lyžice guacamole.
  30. Nakoniec pridáme 1 až 2 polievkové lyžice pico de gallo, našej paradajkovej salsy
  31. Polievkovou lyžicou kyslej smotany do stredu mexickej tortilly zavŕšime plnenie vegetariánskeho burrita
  32. Na zabalenie najprv preložíme ľavú stranu, potom preložíme pravú stranu cez ľavú, nakoniec preložíme zvyšné strany tortilly
  33. Spodná ¾ burrita zabalíme do alobalu, aby zostalo pevne zabalené
  34. Ihneď podávame
Vegetariánska mexická tortilla plná chrumkavej zeleniny, fazule a ryže.
Zdroj: dishingouthealth.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.