Nakladané baranie rohy v jablčnom octe

Nakladané baranie rohy v jablčnom octe

Nakladanie vlastných papričiek je to najlepšie. Pripravte si čerstvé feferónky, vodu, cukor, ocot, cesnak a ďalšie bylinky, ktoré máte radi a chcete si nimi ochutiť rôsol, v ktorom sa budú nakladať. Pomocou nižšie uvedeného receptu si doma vytvoríte bezkonkurenčnú doma vyrobenú dobrotu.

Čo budeme potrebovať

  1. 800 g baraních rohov
  2. 400 ml vody
  3. 400 ml jablčného octu
  4. 4 lyžice soli
  5. 4 bobkové listy
  6. 8 strúčiky cesnaku
  7. 4 lyžičky celého korenia

Postup

  1. Papriky umyjeme a po strane na nich urobíme tenký zárez
  2. Zárez napomôže lepšiemu naloženiu papričiek, keď sú v celku
  3. Vo väčšom hrnci si do varu privedieme vodu, ocot a soľ
  4. Zatiaľ čo sa nálev varí, naplníme si poháre baranými rohmi, bobkovým listom, cesnakom a korením
  5. Papriky potom zalejeme horúcim nálevom, necháme si 3 centimetrový priestor od hrdla pohára
  6. Hrdlo utrieme
  7. Poháre uzavrieme viečkom a maximálne utiahneme
  8. Poháre položíme hore dnom a necháme vychladnúť
  9. Potom si ich označíme a pred konzumáciou ich uložíme minimálne na 3 dni do chladničky alebo na nejaké chladné miesto
pálivé papriky zaliate lákom z jablčného octu.
Zdroj: theadventurebite.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.