Čerstvé papričky sú samozrejme vynikajúce, ale sú priam neodolateľne dobré, keď sú nakladané. Môžete popustiť uzdu svojej fantázii a použiť niekoľko rôznych druhov paprík dohromady spoločne s rôznymi druhmi korenia. V tomto recepte sa medze nekladú. Pálivé, jemné, sladké, slané… použite akúkoľvek odrodu korenia, na ktorú majú práve vaše chuťové poháriky zálusk!
Čo budeme potrebovať
- 400 g baraních rohov
- 100 ml vody
- 100 ml octu
- Lyžica soli
- Lyžica cukru
- Hrsť kôpru
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice celého korenia
- Lyžička zelerového semienka
- Bobkový list (na pohár)
- List chrenu (na pohár)
Postup
- Celé papriky si umyjeme a očistíme
- Niekoľkokrát každú papriku prepichneme nožom, aby sa nálev dostal aj dovnútra
- Na dno každého pohára si dáme čerstvý kôpor, prelisovaný strúčik cesnaku a guličky korenia
- Ak sme sa rozhodli pre bobkový list alebo chren, tie pridáme aj
- V hrnci privedieme do varu ocot, vodu, cukor a soľ
- Zahrievame, kým sa cukor a soľ nerozpustia
- Než lákom budeme papriky zalievať, necháme ho ešte mierne vychladnúť
- Medzitým si barané rohy naukladáme do jednotlivých pohárov
- Snažíme si ich tam natlačiť čo najviac
- Nakoniec papriky prelejeme lákom, kým nie sú úplne ponorené.
- Utrieme hrdlo pohárov a uzavrieme viečkom
- Poháre s lákom necháme vychladnúť, potom umiestnime do chladničky
- Pred samotnou konzumáciou ich necháme aspoň 2-3 týždne odpočívať na chladnom mieste
Tento recept na zavarené baranie rohy je najlepšie pre konzumáciu do 6 mesiacov .