Fermentované baranie rohy

Fermentované baranie rohy

Keď sa koniec augusta prehupne do septembra, začnú do nášho CSA boxu prichádzať papriky. Objavuje sa krásny sortiment bežných i obskurných papričiek a jedným z najlepších spôsobov, ako ich uchovať, je hodiť ich do fermentačnej nádoby a nechať pracovať dobré baktérie. Tento recept na fermentovanej pepperoncini je skvelý spôsob, ako začať.

Čo budeme potrebovať

  1. 300 ml vody
  2. 2 lyžice soli
  3. 450 g baraních rohov
  4. 4 strúčiky cesnaku
  5. Bobkový list

Postup

  1. Vo veľkom hrnci si privedieme do varu vodu
  2. Pridáme soľ a miešame, kým sa nerozpustí
  3. Potom sporák vypneme a vodu so soľou necháme vychladnúť.
  4. Do jednotlivých pohárov natesno naukladáme papričky
  5. Medzi jednotlivé kusy pridáme celý cesnak a bobkový list
  6. Baranie rohy zalejeme vychladnutý nálevom
  7. Poháre uzavrieme a necháme ich 10 dní fermentovať
  8. Po 10 dňoch papriky ochutnáme
  9. Fermentujeme tak dlho, kým nezískajú vašu preferovanú chuť
  10. Papriky umiestnime do chladničky alebo na chladné miesto

Pokiaľ dávate prednosť kyslejšej chuti, pokračujte vo fermentácii paprík, kým nezískate chuť, ktorú máte radi, testujte každých 5 až 7 dní vo svojom voľnom čase. Pokiaľ je recept na nakladané baranie vykonaný správne, tak v soľnom náleve vydrží asi 1 rok.

Fermentované farebné papriky, v slanom náleve.
Zdroj: thefreerangelife.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.