Záhorácke závitky z hovädzieho mäsa

Záhorácke závitky z hovädzieho mäsa

mäsovú roládu plníme slaninou, prúžkami kyslej uhorky a orestovanou cibuľkou, vďaka ktorej je obzvlášť chutná. Kus hovädzieho mäsa na roládu, ktoré v recepte používame je rumpsteak, ktorý je obzvlášť krehký a šťavnatý.

Čo budeme potrebovať

  1. 4 plátky hovädzieho mäsa
  2. 700 g kyslej kapusty
  3. 500 ml hovädzieho vývaru
  4. 250 ml červeného vína
  5. 50 g údenej slaniny
  6. 4 cibuľa
  7. Mrkva
  8. Kyslé uhorky
  9. 3 strúčiky cesnaku
  10. 4 lyžice oleja
  11. Lyžica paradajkového pretlaku
  12. Bobkový list
  13. Lyžica masla
  14. 4 lyžičky horčice
  15. Soľ
  16. Korenie
  17. Múka

Postup

  1. Slaninu nakrájame na malé kocky
  2. Cibuľu nakrájame na tenké plátky
  3. Kyslé uhorky zase rozrežeme na tenké prúžky
  4. Cesnak buď prelisujeme, alebo nasekáme nahrubo
  5. Mrkva nakrájame na tenké kolieska
  6. Vo väčšej panvici si na strednú teplotu orestujeme slaninu s polovicou množstva cibule a trochou oleja
  7. Restujeme po dobu 3 minút a potom stiahneme z platne
  8. Jednotlivé plátky hovädzieho mäsa si osušíme kuchynskou utierkou
  9. Každý plátok potrieme horčicou, osolíme a okoreníme
  10. Pridáme orestovanú slaninu s cibuľou a nakrájané uhorky
  11. Plátky zrolujeme do rolády a previažeme povrázkom
  12. V panvici si rozpustíme maslo s olejom
  13. Pridáme rolády az každej strany ich po dobu 3-4 minút opekáme
  14. Potom rolády vyberieme a dáme bokom
  15. Do panvice pridáme mrkvu, zvyšnú cibuľu, cesnak a pretlak
  16. Zmes začneme restovať
  17. Po 3 minútach restovania, roládu vrátime do panvice
  18. Všetko zalejeme vývarom a červeným vínom
  19. Pridáme bobkový list a všetko privedieme do varu
  20. Varíme tak dlho, kým sa časť tekutiny neodparí
  21. Potom panvicu prikryjeme a na strednú teplotu necháme v panvici dusiť približne 1,5 hodiny
  22. Závitky z panvice vyberieme a dáme bokom
  23. Omáčku dochutíme soľou, čiernym korením a podľa potreby zahustíme múkou
  24. Kyslú kapustu zahrievame vo veľkom hrnci na miernu teplotu 5-10 minút
  25. Pridáme trochu vývaru a horčice a za občasného miešania prehrievame
  26. Záhorácke závitky podávame na kyslej kapuste, preliate omáčkou z červeného vína a
Závitok z hovädzieho mäsa s kapustou a omáčkou z výpeku.
Zdroj: frugalhausfrau.com

Pokiaľ dávate prednosť krémovej omáčke, môžete do nej vmiešať hustú smotanu.

Roládu a omáčku podávajte s domácimi Spätzlami alebo domácou žemľovou či zemiakovou knedľou alebo varenými zemiakmi.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.