Záhorácky závitok z mletého mäsa je niečo čo musíte vyskúšať. Mäso sa rozplýva na jazyku a náplň v ňom je skvele dochutená, takže nie je možné, aby taniere po obede nezostali prázdne.
Čo budeme potrebovať
- 500 g mletého bravčového
- 50 g strúhanky
- Vajcia
- Lyžička soli
- Štipka korenia
- ½ lyžičky worcesterskej omáčky
- 500 g kyslej kapusty
- ½ cibule
- 6 plátkov slaniny
Postup
- Rúru si predhrejeme na 160 stupňov
- V mise si zmiešame bravčové mäso, strúhanku, vajcia, soľ, korenie a worcesterskú omáčku
- Všetko spolu dôkladne premiešame, aby sa ingrediencie rovnomerne prepojili
- Mäsovú zmes si na papieri na pečenie rozložíme do tvaru obdĺžnika
- V miske si zmiešame kyslú kapustu a nadrobno nakrájanú cibuľu
- Túto zmes potom rovnomerne rozprestrieme na mäsovú placku
- Mäso zrolujeme
- „Švom“ dole umiestnime závitok do pekáča
- Navrch umiestnime slaninu
- Vložíme do rúry a pečieme asi 60 minút na 160 stupňov
- Keď je záhorácky závitok hotový, tak ho necháme 5 minút odpočinúť a potom podávame