Pokiaľ hľadáme jednoduchý a rýchly recept, väčšinou siahneme po cestovinách. Tento recept ide o trochu ďalej ako špagety s mäsovými guličkami, ktoré sú typické pre istú švédsku nábytkársku spoločnosť. V tomto recepte sa kladie dôraz na čerstvé paradajky, ľahkú omáčku, štipľavý parmezán a špagety, ktoré sú urobené tak akurát – takzvané al-dente.
Čo budeme potrebovať
- 500 g špaget
- 2 lyžice olivového oleja
- Malú cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
- 4 paradajky
- Soľ
- ½ lyžičky chilli
- Hrsť bazalky
- Parmezán (nastrúhaný)
Postup
- Vo veľkom hrnci privedieme do varu vodu, ktorú sme osolili
- Keď sa voda varí vložíme do hrnca cestoviny a podľa návodu ich uvaríme
- Než špagety scedíme odoberieme si ½ hrnčeka vody z cestovín a potom ich scedíme
- V druhom hrnci si na strednú teplotu rozohrejeme olej
- Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a varíme asi 5 minút jej do mäkka
- Potom pridáme cesnak a pokračujeme z varenia, kým sa nerozvonia, približne minútu
- Pridáme nakrájané paradajky a pokračujeme vo varení ďalších 15 minút
- Keď sú paradajky zmäknuté, pridáme bazalku
- Nakoniec pridáme scedené špagety a ¼ vodu zo špaget, ktorú sme odobrali
- Vodu pridávame podľa potreby, aby sa omáčka prepojila
- Pred podávaním špagety ešte ozdobíme bazalkou a nastrúhaným parmezánom