Originálne špagety di pomodoro

Originálne špagety di pomodoro

Pokiaľ hľadáme jednoduchý a rýchly recept, väčšinou siahneme po cestovinách. Tento recept ide o trochu ďalej ako špagety s mäsovými guličkami, ktoré sú typické pre istú švédsku nábytkársku spoločnosť. V tomto recepte sa kladie dôraz na čerstvé paradajky, ľahkú omáčku, štipľavý parmezán a špagety, ktoré sú urobené tak akurát – takzvané al-dente.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g špaget
  2. 2 lyžice olivového oleja
  3. Malú cibuľu
  4. 3 strúčiky cesnaku (prelisovaný)
  5. 4 paradajky
  6. Soľ
  7. ½ lyžičky chilli
  8. Hrsť bazalky
  9. Parmezán (nastrúhaný)

Postup

  1. Vo veľkom hrnci privedieme do varu vodu, ktorú sme osolili
  2. Keď sa voda varí vložíme do hrnca cestoviny a podľa návodu ich uvaríme
  3. Než špagety scedíme odoberieme si ½ hrnčeka vody z cestovín a potom ich scedíme
  4. V druhom hrnci si na strednú teplotu rozohrejeme olej
  5. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a varíme asi 5 minút jej do mäkka
  6. Potom pridáme cesnak a pokračujeme z varenia, kým sa nerozvonia, približne minútu
  7. Pridáme nakrájané paradajky a pokračujeme vo varení ďalších 15 minút
  8. Keď sú paradajky zmäknuté, pridáme bazalku
  9. Nakoniec pridáme scedené špagety a ¼ vodu zo špaget, ktorú sme odobrali
  10. Vodu pridávame podľa potreby, aby sa omáčka prepojila
  11. Pred podávaním špagety ešte ozdobíme bazalkou a nastrúhaným parmezánom
Lahodné talianske špagety s paradajkovou omáčkou a bylinkami.
Zdroj: thestayathomechef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.