Recept na cestoviny s pomodoro omáčkou je jednoduchý pokrm s lahodnou čerstvou bazalkou a parmezánom. Toto rýchle a ľahké jedlo je obľúbeným a skvelým receptom pre celú rodinu na víkendovú večeru.
Čo budeme potrebovať
- 25 ml olivového oleja
- Stredná cibuľa (nakrájaná)
- 5 strúčikov cesnaku (prelisovaného)
- Štipka chilli
- 800 g lúpaných paradajok
- ½ lyžičky soli
- Hrsť bazalky (nasekané)
- 25 g parmezánu
- Lyžica masla
- Bazalku a parmezán (na ozdobu)
Postup
- Vo veľkej panvici si na strednú teplotu rozohrejeme olivový olej
- Pridáme nakrájanú cibuľu a za občasného miešania cibuľu varíme, kým nezmäkne
- Pridáme prelisovaný cesnak a chilli
- Varíme ďalšie 3 minúty, kým sa ingrediencie nerozvonia
- Pridáme pasírované paradajky, soľ a znova zamiešame
- Omáčku za občasného miešania varíme, kým nezačne hustnúť
- Takto varíme ďalších 20 minút
- Keď je omáčka dostatočne hustá, tak pridáme bazalku
- Na platni znížime teplotu na minimum, aby sa len prehrievala
- V hrnci si privedieme do varu osolenú vodu
- Cestoviny do vriacej vody vhodíme a varíme podľa návodu
- Odoberieme si ½ šálky vody z cestovín a špagety scedíme
- Cestoviny vhodíme do paradajkovej omáčky, pridáme vodu z cestovín a premiešame
- Miešame, kým sa cestoviny v omáčke neobalia
- Pridáme lyžicu masla a parmezán
- Miešame kým sa syr nerozpustí
- Cestoviny servírujeme ozdobené celými listami bazalky a strúhaným parmezánom