Nie je asi iné jedlo, ktoré by ste si vybavili ako prvé keď sa povie „typický taliansky pokrm“. Je to jednoducho plná miska cestovín s paradajkovou omáčkou, jednoducho najznámejší recept na špagety al pomodoro. Vyrába sa len z niekoľkých jednoduchých prísad a chutí rovnako lahodne ako sa varí.
Čo budeme potrebovať
- 500 g špaget
- 350 g plechovky celých červených paradajok (nelúpaná v paradajkovej šťave)
- 25 ml extra panenského olivového oleja
- 2 lyžičky soli
- 4 vetvičky bazalky
Postup
- Celé paradajky rozdrvíme šťouchadlom na zemiaky
- Vhodíme ich do hrnca a pridáme paradajkovú šťavu, olivový olej a dochutíme soľou
- Paradajkovú omáčku začneme variť na strednú teplotu
- Vo veľkom hrnci začneme variť osolenú vodu
- Keď voda varí pridáme špagety
- Špagety varíme podľa návodu, kým nebudú dobré na skus
- Pomocou deravej naberačky cestoviny vyberieme a preložíme ich do hrnca s pomodoro omáčkou
- Do omáčky pridáme ½ hrnčeka vody z cestovín a všetko spolu premiešame, aby sa ingrediencie prepojili
- Takto varíme asi 1 minútu
- Potom hotové cestoviny rozdelíme do 4 nahriatych misiek
- Pokvapkáme ich olivovým olejom a pridáme lístok čerstvej bazalky
- Ihneď pokrm podávame