Konzervovanie egrešov v rúre

Konzervovanie egrešov v rúre

Rúru máme k dispozícii takmer všetci, tak prečo ju nevyužiť aj na zaváranie. Je to jednoduché!

Budete potrebovať

  • egreše
  • nálev
  • hlboký plech s utierkou

Postup prípravy

  • Egreše očistite od stopiek a kvetov a umyte.
  • Prichystajte si poháre – sterilizované.
  • Dajte si variť nálev z vody a cukru.
  • Egreše naskladajte do zaváracích pohárov.
  • Prelejte ho horúcim nálevom a ihneď poháre uzavrite viečkami.
  • Vložte do hlbokého plechu, na ktorého dno sme dali utierku – nikdy neskladajte poháre priamo vedľa seba, nechajte im rozostup, mohli by popraskať.
  • Podlejte vodou – asi 2 centimetre a pečte pri teplote 70 stupňov asi 15 minút.
  • Po dopečení pohára vytiahnite a otočte dnom nahor.
  • Nechajte vychladnúť a uskladnite.
Egreše v zaváracích pohároch s vedľa položeným hrncom s egrešom.
zdroj: moderngardensmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.