Rúru máme k dispozícii takmer všetci, tak prečo ju nevyužiť aj na zaváranie. Je to jednoduché!
Budete potrebovať
- egreše
- nálev
- hlboký plech s utierkou
Postup prípravy
- Egreše očistite od stopiek a kvetov a umyte.
- Prichystajte si poháre – sterilizované.
- Dajte si variť nálev z vody a cukru.
- Egreše naskladajte do zaváracích pohárov.
- Prelejte ho horúcim nálevom a ihneď poháre uzavrite viečkami.
- Vložte do hlbokého plechu, na ktorého dno sme dali utierku – nikdy neskladajte poháre priamo vedľa seba, nechajte im rozostup, mohli by popraskať.
- Podlejte vodou – asi 2 centimetre a pečte pri teplote 70 stupňov asi 15 minút.
- Po dopečení pohára vytiahnite a otočte dnom nahor.
- Nechajte vychladnúť a uskladnite.