Iné spôsoby skladovania

Iné spôsoby skladovania

Egreše si môžete uskladniť aj v iných podobách ako je napríklad džem alebo nakladaný egreše. Vyskúšajte aj tieto recepty.

Nakladaný zelený egreše

Budete potrebovať

  • 250 g egrešov
  • 15 g bieleho octu
  • 3/4 lyžice hnedého cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • klinček

Postup prípravy

  • Umyte egreše a odstrihnite časť stonky a kvetu.
  • Zmiešajte dohromady ingrediencie – ocot, cukor a klinčeky.
  • Nechajte zmes, ktorú ste práve varili, vychladnúť a potom ju nalejte na egreše.
  • Pridajte citrónovú šťavu a utesnite poháre, kým sú ešte teplé.
  • Poháre otočte hore dnom a nechajte vychladnúť.
  • Pred podávaním egrešu ho nechajte aspoň 2 – 3 týždne odpočívať.
  • Iné korenie, ako je škorica, zázvor a korenie, môžu byť tiež pridané pre gastronomicky príjemné varianty.
Čerstvý egreše.
zdroj: goodfood.uktv.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.