Egreše si môžete uskladniť aj v iných podobách ako je napríklad džem alebo nakladaný egreše. Vyskúšajte aj tieto recepty.
Nakladaný zelený egreše
Budete potrebovať
- 250 g egrešov
- 15 g bieleho octu
- 3/4 lyžice hnedého cukru
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- klinček
Postup prípravy
- Umyte egreše a odstrihnite časť stonky a kvetu.
- Zmiešajte dohromady ingrediencie – ocot, cukor a klinčeky.
- Nechajte zmes, ktorú ste práve varili, vychladnúť a potom ju nalejte na egreše.
- Pridajte citrónovú šťavu a utesnite poháre, kým sú ešte teplé.
- Poháre otočte hore dnom a nechajte vychladnúť.
- Pred podávaním egrešu ho nechajte aspoň 2 – 3 týždne odpočívať.
- Iné korenie, ako je škorica, zázvor a korenie, môžu byť tiež pridané pre gastronomicky príjemné varianty.