Klobása na grile s paprikami a cibuľou

Klobása na grile s paprikami a cibuľou

Tento recept je ľahký a neuveriteľne chutný! Grilovanú klobásu podávajte v chrumkavej žemli, so zemiakovou kašou alebo pokojne ľahkým zeleninovým šalátkom.

Ingrediencie

  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na prúžky alebo kolieska
  • 4 papriky, nakrájané na prúžky
  • 3 lyžice jablčného octu
  • 3 lyžice cukru
  • malý zväzok lístkov čerstvého tymiánu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 kg klobásy
  • pečivo, na podávanie

Postup

  1. Vo veľkej panvici rozohrejte olej na stredne vysokom plameni, kým sa nezačne trblietať.
  2. Pridajte cibuľu a papriku a restujte za častého miešania, kým zelenina nezmäkne a nezhnedne, asi 8 minút.
  3. Pridajte ocot a cukor.
  4. Odstráňte z ohňa a miešajte, kým sa cukor nerozpustí.
  5. Podľa chuti dochuťte soľou, korením a lístkami tymiánu.
  6. Predhrejte gril na 5 až 10 minút.
  7. Preneste zmes cibule a papriky do 25 cm hliníkovej misky na gril.
  8. Klobásy vložte do zmesi cibule a papriky.
  9. Umiestnite misku na horúcu stranu grilu, priveďte do varu a potom posuňte na chladnejšiu stranu grilu.
  10. Uzavrite a grilujte, kým klobásy nedosiahnu 60 – 63 stupňov Celzia na teplomere s okamžitým odpočtom, asi 20 minút, raz v polovici otočte.
  11. Pomocou klieští vyberte klobásy z misiek a položte priamo na gril.
  12. Grilujte za občasného obracania, kým nezozlátnu a nebudú chrumkavé, celkom asi 3 minúty.
  13. Vráťte klobásy do misky.
  14. Opečte pečivo na grile.
  15. Podávajte s opečeným pečivom a zeleninovou zmesou so zemiakovou kašou alebo pokojne s ryžou.
Grilované klobásy s cibuľou položené na grile a ozdobené bylinkami.
www.31daily.com

Inšpirujte sa tiež našimi receptami na nakladané klobásy 7x inak alebo pochúťka, ktorú si môžete pripraviť aj na horšie časy!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.