Kari karbonátky z ciroku a zeleniny

Kari karbonátky z ciroku a zeleniny

Tieto vegetariánske fašírky sú jednoduché na prípravu a pritom sú tak výborné! Spojenie mrkvy, rukoly, karí, cesnaku a ciroku vám zaručuje nezabudnuteľný šmrnc pokrmu, ktorý sa stane vašou obľúbenou večerou.

Ingrediencie

  • ¾ šálky zŕn bieleho ciroku
  • 2 a ¼ šálky vody
  • 1 lyžica olivového oleja + 1 lyžička (+ viac na varenie)
  • 1 a ½ lyžičky soli
  • ½ šálky nasekané šalotky
  • 110 g rukoly, hrubo nasekané
  • 2 mrkvy, olúpané a nakrájané
  • 1 a ½ lyžičky lisovaného čerstvého cesnaku
  • 2 lyžičky kari
  • čierne korenie podľa chuti
  • ¼ šálky bieleho gréckeho jogurtu
  • 1 veľké vajcia, ľahko rozšľahané
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého koriandra
  • grécky jogurt, ľahko sladený medom, na servírovanie

Postup

  1. Vodu, cirok, 1 lyžičku oleja a ½ lyžičky soli priveďte do varu v strednom hrnci na vysokom plameni.
  2. Znížte teplotu na minimum, prikryte a varte 80–85 minút, kým zrná nezmäknú a nevstrebe sa voda.
  3. Odoberte z ohňa, našuchorte vidličkou a nechajte úplne vychladnúť.
  4. Plech vyložte papierom na pečenie.
  5. Uvarený cirok preneste do kuchynského robota a pulzujte, kým sa zrná nerozsekajú a nezačnú sa zlepovať, asi 20 jednosekundových pulzov; preneste do veľkej misy.
  6. Zahrejte 1 lyžicu oleja na panvici na strednom stupni, kým sa nebude trblietať.
  7. Pridajte šalotku a restujte do zmäknutia, asi 2 minúty.
  8. Vmiešajte rukolu a mrkvu a varte, kým rukola nezvädne, asi 2 minúty.
  9. Vmiešajte cesnak, karí a 1 lyžičku soli, restujte, kým sa nerozvonia, asi 30 sekúnd; dochuťte čiernym korením.
  10. Pridajte zmes rukoly do misy s cirokom a premiešajte.
  11. Pridajte do zmesi ¼ šálky jogurtu, vajcia a koriander a poriadne premiešajte.
  12. Zmes rozdeľte na 8 porcií (každá ¼ šálky) a vytvorte pevné fašírky s hrúbkou asi 1,2 cm.
  13. Karbonátky preneste na pripravený plech a nechajte vychladnúť, asi 30 minút alebo pokojne cez noc.
  14. Zahrejte rúru na 175 °C.
  15. Plech nastriekajte olejom v spreji a vychladené fašírky preneste na plech.
  16. Karbonátky postriekajte olejom v spreji a pečte 15 minút.
  17. Obráťte fašírky a pečte ďalších 10–15 minút, kým nebudú okraje chrumkavé a fašírky prepečené.
  18. Karbonátky si môžete tiež usmažiť na panvici, je na vás, či si zvolíte pečenie alebo vyprážanie.
  19. Podávajte s kopčekom jemne sladeného gréckeho jogurtu, s koriandrom a jarnou cibuľkou.
Vegetariánske karí karbonátky servírované na tanieri s čerstvým koriandrom a vidličkou.
www.zestfulkitchen.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie najlepšie recepty na vlastnú zmrzlinu : skvelé letné osvieženie!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.