Pivné rezne zo šmakúna

Pivné rezne zo šmakúna

Česká klasika nesmie chýbať. Vyprážané mäso sme nahradili surovinou plnou bielkovín a skvelej chuti, skúste ho aj vy!

Čo budeme potrebovať

  1. 200 g šmakúna v provensálskom korení
  2. 2 lyžice oleja
  3. 100 g hladkej múky
  4. Vajcia
  5. Strúčik cesnaku
  6. ¼ hrnčeka piva
  7. Lyžica horčica
  8. Soľ
  9. Korenie

Postup

  1. V pive rozšľaháme vajcia, pridáme prelisovaný cesnak a dochutíme soľou a korením
  2. Vmiešame múku a zmes zahustíme takým spôsobom, aby sa šmakún dal ľahko obaľovať
  3. Ak je to potrebné, zmes ľahko nariedime pivom
  4. Šmakúka nakrájame na plátky a namáčame ho v pripravenom cestíčku
  5. Na vysokú teplotu si rozpálime panvicu s olejom
  6. Šmakúna sprudka opečme z oboch strán

Cesnak je možné nahradiť sójovou alebo BBQ omáčkou.

Rezeň zo šmakúna podávajte so zemiakovým pyré, chlebom, zemiakovým šalátom alebo zeleninovým šalátom z cukety , ktorý si môžete pripraviť podľa našich receptov!

Lahodný rezeň plný tej najlepšej chuti a bíkovin.
Zdroj: elephantasticvegan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.