Každý musel milovať teplú slivkovú buchtu od babičky. Toto je jej obdoba len v zdravej verzii! Užite si každé sústo bez výčitiek!
Čo budeme potrebovať
Na korpus
- 200 g slivkového Šmakúna
- 3 vajcia
- 200 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 250 g cukru
- 250 g celozrnnej múky
- 250 g hladkej múky
- Kypriaci prášok
Na náplň
- 300 g sliviek
- 100 g mletého maku
- 500 g tvarohu
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Šmakúka nakrájame na malé kúsočky
- Pridáme ho k vajciam, mlieku a všetko rozmixujeme tyčovým mixérom na hladké pyré
- Pyré následne prelejeme do inej a zmiešame ho so zvyšnými ingredienciami na cesto
- Tiež si zmiešame mak a tvaroh na makovú náplň
- Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie
- Navrch nalejeme makovú náplň a vyskladáme slivky
- Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov, približne 45 minút