Krehké košíčky z koksovej múky spoločne v kombinácii lahodnými krémami plných bielkovín, je niečo čo ocenia najmä milovníci všetkého sladkého, ale aj zdravého!
Čo budeme potrebovať
- 180 g kokosovej múky
- Žĺtok
- 50 g rastlinného oleja
- 60 g kokosového cukru
- 2 lyžičky vanilkového cukru
- 25 g ghí
- 60 g lieskových orechov
- Štipka soli
Kokosový krém
- 100 g Šmakúna originál
- 6 lyžíc kokosovej smotany
- Banán
Na kakaový krém
- 1 ½ balenia kokosovej smotany
- 3 lyžice kakaa
- Javorový sirup
- Lyžica ghí
Na ozdobu
- Horká čokoláda
- Jahody
- Čučoriedky
- Kivi
- Mandarínky
- Maliny
Postup
- Múku si preosejeme a potom k nej pridáme ostatné suroviny
- Všetko spoločne zmiešame a vypracujeme cesto
- Vypracované cesto prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky na 2 hodiny
- Potom cesto vyvaľkáme a pomocou formičky vykrájame kolieska
- Kolieska vložíme do formičiek na muffiny
- Formičky vložíme do rúry a pečieme na 180 stupňov 10–15 minút
- Hotové košíčky necháme cez noc odpočinúť
- Na kokosový krém si vyšľaháme kokosovú smotanu
- Odoberieme z nej 5 lyžíc a tie rozmixujeme s banánom a Šmakúnom
- Potom zmes vmiešame späť do šľahačky
- Na kakaový krém pridáme do smotany mlieko a sirup a všetko spoločne vyšľaháme
- Košíčky začneme plniť najprv kokosovým krémom a potom kakaovým krémom.
- Košíčky ozdobíme horkou čokoládou a ovocím a necháme v chladničke vychladiť