Obľúbená klasika ako od babičky, ktorú môžete servírovať ako prílohu k rôznym omáčkam či pečenému mäsu. Nemusíte sa toho báť, s naším receptom to zvládne každý!
Ingrediencie
- 500 g polohrubej múky
- 1 vajce
- 250 ml mlieka
- pol kocky droždia
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička kryštálového cukru
- 4 staršie žemle
Postup
- Vo vlažnom mlieku rozpustíme cukor, droždie, pridáme trochu múky a dáme vykysnúť.
- Staršie žemle nakrájame na malé kocky.
- V múke rozmiešame soľ, pridáme vykysnutý kvások.
- Cesto dobre vypracujeme, pridáme žemle a dáme vykysnúť.
- Vykysnuté cesto dáme na dosku a rozdelíme na dve časti.
- Každú vytvarujeme do tvaru knedle, necháme ešte trochu nakysnúť.
- Knedle zospodu potrieme oleja, dáme do hrnca s naparovacou vložkou a zakryjeme.
- Varíme v pare bez odkrývania 20 minút.
- Vršok hotovej knedle potrieme olejom.
- Užite si to!
Vyskúšajte aj naše recepty na knedle zo sliviek 5x inak, na ktorých si zaručene pochutnáte!