Karlovarská žemľová knedľa

Karlovarská žemľová knedľa

Skvelá česká príloha k omáčkam, ktoré nikto nemôže odolať! Pripravte si túto luxusnú knedľu s čerstvými bylinkami jednoducho u vás doma.

Ingrediencie

  • 10 ks pečiva (húsky, rožky)
  • 4 vajcia
  • 1 hrnček hrubej múky
  • 1-2 hrnčeky mlieka
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 100 g masla
  • soľ podľa chuti
  • čerstvá pažítka
  • petržlenová vňať

Postup

  1. Do veľkej misy dáme zmäknuté maslo, vymiešame ho so žĺtkami a štipkou soli.
  2. Pridáme nasekanú vňať a pažítku.
  3. Rožky či žemle nakrájame a pridáme do misy k maslu.
  4. Pridáme toľko vlažného mlieka, aby sa rožky riadne navlhčili a premiešame.
  5. Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a múku podľa potreby.
  6. Pripravenú hmotu preložíme na fóliu, vytvarujeme valec a zavinieme.
  7. Použiť môžeme aj utierku a konce zagumičkovať.
  8. Takto pripravíme aj druhú knedľu.
  9. Vložíme do horúcej vody a varíme asi 45-50 minút na slabom plameni.
  10. Hotové knedle vyberieme z vody a necháme vo fólii vychladnúť.
  11. Potom nakrájame a podávame.
Nakrájaná knedľa z žemlí na tácke, ktorá je položená na utierke.
www.recepty.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.