Ak z akéhokoľvek iného dôvodu nemôžete lepok, tak aj pre vás máme skvelý recept, podľa ktorého si pripravíte tú najlepšiu knedľu pre celiakov!
Ingrediencie
- 500 g bezlepkovej múky Mix B
- 21 g čerstvého droždia
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička soli
- 400 ml vlažnej vody
- 1 vajíčko
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice jablčného octu
Postup
- Pripravíme si všetky ingrediencie.
- Múku si preosejeme a pridáme do nej soľ.
- Vajíčko si rozšľaháme.
- Z droždia, 150 ml vody a cukru si pripravíme kvások.
- Na dno nádoby dáme najskôr olej, potom pridáme 250 ml vlažnej vody, jablčný ocot, rozšľahané vajíčko a kvások.
- Pokiaľ nemáte doma čerstvé droždie, vmiešajte do múky 1 balíček sušeného droždia.
- Pridáme preosiatu múku so soľou.
- Domácu pekáreň si zapneme na program „cesto“ a cesto do nej dáme vykysnúť.
- Pokiaľ nemáte pekáreň, jednoducho cesto premiešajte a nechajte vykysnúť na teplom mieste.
- Naolejujte si potravinársku fóliu aj formu na knedľu.
- Do najväčšieho hrnca (28 a viac cm) nalejeme vodu, prikryjeme pokrievkou a dáme variť.
- Vykysnuté cesto preklopíme na naolejovanú fóliu.
- Naolejovanými rukami vytvarujeme do tvaru knedle a preložíme do formy.
- Formu vložíme do hrnca s horúcou vodou a prikryjeme pokrievkou.
- Plameň dáme tak na stredný stupeň a varíme 30 minút.
- Dobrú chuť!