Knedľa bez droždia

Knedľa bez droždia

Knedľa nemusí byť len kysnutá. Variant bez droždia je jednoduchší na prípravu a výsledok síce nebude tak nadýchaný, ako ste u klasickej žemľovej knedle zvyknutí, ale aj tak si pochutnáte!

Ingrediencie

  • 450 g polohrubej múky
  • 1 veľké vajcia
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička soľ
  • 260 ml vody
  • starší chlieb nakrájaný na kocky, približne jedna hrsť

Postup

  1. Zvyšky chleba nakrájame na kocky a necháme usušiť.
  2. Do múky vklepneme vajcia, pridáme prášok do pečiva, soľ a vodu.
  3. Všetko vymiešame a zapracujeme chlebové kocky.
  4. Cesto by malo byť mäkké, ale nie ako kysnuté.
  5. Musí byť pevnejšie a tvárne a držať pohromade.
  6. Cesto rozdelíme na dve časti az každej vytvarujeme dlhší valec.
  7. Pokiaľ sa vám cesto príliš lepí na ruky, namočte si dlane vodou.
  8. Dáme variť do hlbokého kastróla vodu.
  9. Nádoba musí byť dostatočne veľká, knedle naberú na objeme.
  10. Keď sa voda začne variť, vložíme do nej knedľu a varíme 15 minút pod pokrievkou na nízkom plameni.
  11. Po pätnástich minútach knedľu vo vode otočíme a varíme ďalších 15 minút.
  12. Knedľu vyberieme a necháme odkvapkať a preložíme na suché miesto.
  13. Krájame plátky pomocou povrázku alebo pevnej nite.
Jedna knedľa vcelku a druhá nakrájaná niťou.
www.chalupnikovi.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.