Chlpaté knedle zo surových zemiakov

Chlpaté knedle zo surových zemiakov

Pripravte si tento základný recept na šmykľavky, ktorý potom môžete kombinovať so surovinami podľa vašej ľubovôle.

Ingrediencie

  • 1 kg surových zemiakov
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • soľ

Postup

  1. Zemiaky olúpeme, nastrúhame na jemno a vytlačíme z nich tekutinu.
  2. Pridáme vajcia a múku a vymiešame cesto.
  3. Cesto by malo byť hustejšia konzistencia, tak aby sa z neho dali tvarovať halušky alebo knedličky.
  4. Knedle dáme variť do osolenej vriacej vody, vykrajujeme vopred namočenou lyžicou.
  5. Necháme prejsť varom a drevenou vareškou zľahka zamiešame, aby sa všetky knedle odlepili od dna
  6. V nezakrytom hrnci varíme asi dvanásť minút.
  7. Uvarené knedle opatrne vyberáme sitkom.
  8. Knedle môžeme podávať s duseným špenátom a bravčovým mäsom na rasci či s opečenou slaninou a vyprážanou cibuľkou.
Šmýkačky s cibuľkou a slaninou v pekáči.
www.dobruchut.aktuality.sk

Máme pre vás aj recepty na domáce knedle a to kysnuté aj nekysnuté. Ochutnajte ich všetky!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.