Vyskúšajte zdravší variant ,,kĺzakov“ a to pripravovaný z cukety. Je to vynikajúce! Servírujte najlepšie s kapustou a pečeným bravčovým mäsom.
Ingrediencie
- 2 vajcia
- 1 cuketa
- 1 lyžica krupice
- 2 rožky
- 200 g hrubej múky
- soľ podľa chuti
- cesnak, cibuľa a masť na ozdobu
Postup
- Cuketu olúpeme, vydlabeme a nastrúhame na jemno.
- Vytlačíme z nej prebytočnú vodu, pridáme krupicu, vajcia a rožky nakrájané na kocky, osolíme a všetko premiešame.
- Z cesta tvoríme malé guličky, ktoré varíme v osolenej vode 15 – 20 minút.
- Hotové chlpáče servírujeme s na masti osmaženou cibuľkou a cesnakom, prípadne prirobte ešte kapustu a pečené bravčové mäso.