Chlpaté knedle si môžu dopriať aj vegáni a rozhodne nimi nepohrnú ani tí najväčší mäsožravce, pretože sú úplne luxusné!
Ingrediencie
- 2 kg zemiakov typu C
- hladká múka podľa potreby
- kyslá kapusta na servírovanie
- údené tofu na servírovanie
- cibuľa na servírovanie
- korenie a soľ podľa chuti
- paprika podľa chuti
Postup
- Polovicu zemiakov ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť.
- Druhú polovicu tiež olúpeme a nastrúhame na jemno.
- Vytlačíme z nich všetku vodu a dáme bokom, kým sa nám uvarí zvyšok zemiakov.
- Uvarené zemiaky scedíme, roztlačíme a necháme vychladnúť.
- Pridáme múku, soľ a zapracujeme.
- Pridáme nastrúhané zemiaky a spracujeme na tuhé cesto.
- Pokiaľ by bolo cesto riedke, pridáme viac múky.
- Pravdepodobne do cesta spotrebujete cca 250 g múky, možno viac.
- Z cesta tvoríme guličky, ktoré postupne vkladáme do vriacej osolenej vody.
- Občas vodu premiešame, aby sa knedle neprichytili ku dnu.
- Varíme zhruba 5 minút.
- Že je knedľa hotová spoznáme tak, že vypláva na povrch.
- Údené tofu si nakrájame na malé kocky, vodu z kapusty zlejeme a cibuľu nasekáme na jemno.
- Vo wok panvici či v hrnci si rozpálime olej a osmažíme tofu.
- K nemu pridáme soľ, korenie a mletú papriku (najlepšie údenú).
- Keď je tofu krásne chrumkavé, pridáme cibuľu a restujeme, kým nezosklovatí.
- Potom pridáme kyslú kapustu, premiešame a necháme pod pokrievkou zmäknúť.
- Podľa chuti osolíme a okoreníme.
- Nakoniec chlpaté knedle premiešame s kapustou a môžeme servírovať.