Základný recept na suflé

Základný recept na suflé

Cesto, chrumkavé zvonku, mäkké a nadýchané vo vnútri. Je možné ho naplniť mnohými vašimi obľúbenými ingredienciami. Výroba je v skutočnosti veľmi jednoduchý proces, napriek tomu, že jeho povesť hovorí skôr o pravom opaku. Skúste do receptu na túto nadýchanú tortu pridať syr, kraba, zeleninu alebo iné kvalitné suroviny.

Čo budeme potrebovať

  1. 30 g masla
  2. 30 g hladkej múky
  3. ½ lyžičky soli
  4. Štipka korenia
  5. 175 ml mlieka
  6. 4 žĺtky
  7. 2 bielky
  8. ½ lyžičky majonézy (alebo kyslej smotany)

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 190 stupňov
  2. V strednom hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo
  3. Vmiešame múku, soľ a korenie
  4. Za stáleho miešania varíme, kým nie je zmes hladká a bublinková
  5. Naraz do zmesi vmiešame všetko mlieko
  6. Pokračujeme v miešaní, kým sa zmes neprevarí a nebude hladká a hustá
  7. Oddelíme si vajcia a žĺtky samostatne dobre rozšľaháme
  8. K vaječným žĺtkom pridáme 50 ml teplej maslovej zmesi
  9. Zmiešame žĺtkovú zmes so zvyšnou zmesou z masla a dôkladne premiešame
  10. Hotové cesto na suflé necháme trochu vychladnúť
  11. Vo veľkej mise ušľaháme bielky a majolku, kým bielky nie sú stuhnuté
  12. Časť bielkov vmiešame do žĺtkového cesta, aby bolo ľahšie
  13. A potom cesto zo žĺtkov jemne, ale dôkladne vmiešame do zvyšných bielkov
  14. Opatrne cesto na suflé nalejeme do 4 formičiek na suflé alebo zapekacie misky
  15. Pečieme v predhriatej rúre na 190 stupňov 20 až 25 minút, kým sa cesto nenafúkne a ľahko zhnedne

Varianty
Syrové soufflé: Do hotového cesta vmiešame 250 g strúhaného švajčiarskeho syra a 30 g nakrájanej jarnej cibuľky
Krabie soufflé : Vmiešame 170 g krabieho mäsa (krabích tyčiniek), ½ lyžičky sušeného tymiánu, ½ lyžičky karí a ½ lyžičky cesnakovej soli, do hotového cesta.
Zeleninové soufflé : Do hotového cesta vmiešame 250 g varenej nastrúhanej mrkvy, 125 g strúhaného syra Cheddar a ½ lyžičky sušeného kôpru

Tip
Nikdy nepridávajte vaječné žĺtky do horúcej omáčky naraz, pretože by sa mohli začať príliš rýchlo zrážať a tvoriť hrudky.

Jednoduchý základný recept na tortu z bielkov a žĺtkov v zapekacej miske.
Zdroj: olivemagazine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.