Rýchla a jednoduchá bruschetta s avokádom je ideálna na brunch alebo ako ľahká večera. Pripravíte ju za menej ako 20 minút a pritom s ňou urobíte neuveriteľnú parádu!
Ingrediencie
Na chlieb:
- 1 bochník chleba
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
Na paradajkovú zmes:
- 280 g cherry paradajok, rovnomerne nakrájaných na plátky
- ¼ šálky nakrájanej červenej cibule
- 4-5 nakrájaných lístkov čerstvej bazalky
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ podľa chuti
Na avokádo:
- 2 stredná avokáda, olúpaná, zbavená jadrovníka a rozdrvená
- 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
- ¼ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- soľ podľa chuti
Ostatné:
- 1/4 šálky nakrájané Mozzarelly
- čerstvé listy bazalky
- 1 lyžica balzamikového octu na pokvapkanie
Postup
- Predhrejte rúru na grilovací program.
- Nakrájajte chlieb na 1,3 cm hrubé plátky.
- Preneste plátky chleba na plech.
- Postriekajte olivovým olejom a plátky pečte v rúre asi 2 minúty z každej strany alebo do zlatista.
- Keď je chlieb chrumkavý, vyberte ho z rúry.
- Rozkrojte strúčik cesnaku na polovicu.
- Všetky plátky chleba potrite cesnakom.
- Dajte bokom.
- V samostatnej miske zmiešajte nakrájané paradajky, cibuľu, olivový olej, lístky čerstvej bazalky a soľ.
- Premiešajte.
- Zmiešajte rozdrvené avokádo, limetkovú šťavu a mleté korenie.
- Poriadne premiešajte.
- Vezmite si krajec opečeného chleba.
- Na každý plátok natrite vrstvu avokádovej zmesi.
- Na vrstvu avokáda bohato naneste paradajkovú zmes.
- Nakoniec položte mozzarellou nakrájanú na kocky a lístky čerstvej bazalky.
- Ihneď podávajte.