Táto opečená bagetka so sladkou kukuricou a kozím syrom je jednoduchý, elegantný a skvele sa hodí ako pohostenie na rôzne oslavy. Užite si to!
Ingrediencie
- 4 klasy čerstvej kukurice, bez šupiek
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica granulovaného cukru
- 3 lyžice balzamikového octu
- ¼ šálky čerstvej bazalky, nakrájanej na tenké prúžky
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 bageta
- ¼ šálky olivového oleja
- 230 g kozieho syra
Postup
- Ostrým nožom opatrne odrežte zrniečka z kukuričných klasov.
- Vo veľkej miske zmiešajte kukuričné zrná, med, cukor a balzamikový ocot a premiešajte.
- Vmiešajte bazalku a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Bagetu nakrájajte na plátky (krájajte trochu na šikmo).
- Obe strany každého plátku potrite olivovým olejom a položte na grilovaciu panvicu.
- Plátky bagety opekajte 3 minúty, otočte ich a opekajte ďalšie 2 minúty.
- Vyberte z panvice, každý plátok potrite kozím syrom a položte kukuričnou zmesou.
- Podávajte ihneď!