Bulgur so zeleninou a tempehom

Bulgur so zeleninou a tempehom

Pečená zelenina a restovaná sójová kocka, ktoré sú navŕšené na bulgur a zaliate pomarančovo-kari omáčkou. Vynikajúci aj v kombinácii s mäskom vášho výberu.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 ml vody
  2. 125 g bulguru
  3. Batát (ošúpaný a nakrájaný na kocky)
  4. 4 lyžičky olivového oleja
  5. Soľ
  6. Mleté čierne korenie
  7. 250 g feniklu (očistený a nakrájaný kocky)
  8. Červená cibuľa (nakrájaná na malé kúsky)
  9. Červená paprika (nakrájaná na prúžky)
  10. 230 g tempehu (nakrájaný na kocky)
  11. ½ lyžičky kari
  12. 2 lyžičky kokosového oleja

Na dresing

  1. 60 ml čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy
  2. 2 lyžice olivového oleja
  3. 2 lyžičky červeného vínneho octu
  4. ½ lyžičky kari
  5. Štipka soli
  6. Štipka mletého čierneho korenia
  7. 2 lyžice tekvicových semienok

Postup

  1. Rúru predhrejeme rúru na 200 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie
  2. V hrnci si privedieme do varu vodu a potom pridáme bulgur
  3. Hniec zakryjme a znížime teplotu na stredne nízku
  4. Dusíme asi 12 minút, kým sa voda nevsiakne a bulgur nezmäkne
  5. Potom platňu vypneme a bulgur udržujeme v teple
  6. Olúpané batáty dáme do misy a pokvapkáme ich 1 lyžičkou olivového oleja
  7. Dochutíme soľou a korením a premiešame
  8. Prenesieme ich na pripravený plech na pečenie vyložený papierom na pečenie
  9. Do rovnakej misky dáme fenikel, pridáme 1 lyžičku olivového oleja a dochutíme soľou a korením
  10. Premiešame, aby sa fenikel obalil, a pridáme ho k sladkým zemiakom
  11. Pečieme v predhriatej rúre asi 10 minút
  12. Do rovnakej misky vložíme červenú cibuľu
  13. Pridáme 1 lyžičku olivového oleja a dochutíme soľou a korením
  14. Pridáme ju na plech k sladkým zemiakom a feniklu
  15. Do rovnakej misky pridáme aj červenú papriku
  16. Pridáme 1 lyžičku olivového oleja, dochutíme, premiešame a pridáme k zvyšku zeleniny v rúre
  17. V rúre pečieme 10 až 15 minút, kým nie je všetka zelenina prepečená a dostatočne
  18. Tempeh dáme do misy a okoreníme ½ lyžičky karí a premiešame, aby sa tempeh obalil
  19. Na panvici rozohrejeme kokosový olej
  20. Tempeh na panvici opekáme asi 10 minút a občas otočíme, kým nebudú všetky strany rovnomerne opečené
  21. Prešľaháme pomarančovú šťavu, 2 lyžice olivového oleja, červený vínny ocot, ½ lyžičky karí, štipku soli a štipku korenia v malej miske, kým dresing nebude krémový
  22. Bulgur rozdelíme do 2 misiek
  23. Okolo bulguru rozložíme polovicu sladkých zemiakov, fenikel, červenú cibuľu a červenú papriku
  24. Navrch pridáme 1 lyžicu tekvicových semienok
  25. Každú misku pokvapkáme dresingom
Mix zeleniny so sójovou dobrotou grilovanej v rúre.
Zdroj: shortgirltallorder.com

Razím heslo, že zdravých surovín a pokrmov nie je nikdy dosť. Preto, ak to máte rovnako ako ja a tieto recepty z tempehu vám nestačia, pustite sa do ďalších nízkosacharidových dobrôt podľa našich postupov. Vyskúšajte napríklad tieto skvelé keto brownies , po ktorých sa vám budem zbiehať sliny!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.