Údený tempeh s cestovinami

Údený tempeh s cestovinami

Toto jedlo s ázijským nádychom s rezancami a je ochutené trojitou dávkou sezamu, ktorý je ukrytý v tahini paste, semienkach a oleji (sezam je skvelým zdrojom vápnika). Ďalším bonusom v tomto pokrme sú čisté pohánkové rezance, ktoré neobsahujú lepok.

Čo budeme potrebovať

Na omáčku

  1. 80 g tahini
  2. 60 ml limetkovej šťavy
  3. 2 lyžice sójovej omáčky
  4. 2 lyžice cukru (prírodný granulovaný, kokosový, datľový alebo agávový sirup)

Na tempeh

  • 2 lyžičky sezamového oleja
  • Lyžica sójovej omáčky
  • 230 g údeného tempehu (nakrájaný na kocky)

Na rezance

  • 230 g pohánkových rezancov
  • 12 listov šalátu
  • Lyžica sezamového oleja
  • Žltá cibuľa (rozpolená a nakrájaná na tenké plátky)
  • ¼ hlávky čínskej kapusty (nakrájané na dlhé úzke plátky)
  • Červená paprika (nakrájaná na dlhé, úzke prúžky)
  • 8 gramov nasekaného čerstvého koriandra (alebo bazalky)
  • Sezamové semienka
  • Lyžica chilli (alebo omáčka Sriracha)

Postup

  1. Na prípravu omáčky si v malej miske zmiešame tahini, limetkovú šťavu, sójovú omáčku a cukor alebo sirup
  2. Na tempeh si vo veľkej panvici rozohrejeme na strednú teplotu olej a sójovú
  3. Pridáme tempeh a premiešame, aby sa obalil
  4. Zvýšime teplotu na stredne vysokú a tempeh pečieme, kým nebude väčšina strán zlatisto hnedá a osmažená
  5. Tempehové krutóny vyberieme a umiestnime na tanier
  6. Na rezance si rezance uvaríme podľa návodu na obale
  7. Keď sú al dente, zložíme ich z platne a scedíme
  8. Medzitým si ostrým nožom nakrájame šalát
  9. V rovnakej panvici, na ktorej sa robil tempeh, rozohrejeme olej
  10. Pridáme cibuľu a varíme na strednú teplotu, kým nezmäkne a nezozlátne
  11. Pridáme šalát, panvicu zakryjeme a varíme 7 až 8 minút, kým kapusta trochu nezvädne
  12. Pridáme nakrájanú kapustu a papriku
  13. Zvýšime teplotu a varíme ďalšie 3 minúty, pokiaľ nebude zelenina uvarená
  14. Zložíme ju z platne
  15. Do zmesi pridáme uvarené rezance a dôkladne ich so zeleninou premiešame
  16. Cestovinovú zmes prelejeme omáčkou
  17. Pridáme koriander alebo bazalku a sezamové semienka
  18. Navrch nasypeme tempeh
  19. Dochutíme čili alebo Srirachou
Bezlepkové cestoviny s vyprážaným temehom as dusenou zeleninou s omáčkou.
Zdroj: okonomikitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.