Slaný koláč zo sójových kociek

Slaný koláč zo sójových kociek

Luxusný slaný koláč zo šťouchaných zemiakov plnený lahodným a zdravým tempehom vás úplne odzbrojí. Skvelá kombinácia korenia robí tento pokrm skutočným chuťovým zážitkom!

Čo budeme potrebovať

Na zemiakovú kašu

  1. 6 zemiakov (očistených a nakrájaných na štvrtky)
  2. 3 strúčiky cesnaku (nastrúhané)
  3. 125 ml plnotučného mlieka
  4. 125 ml čistého gréckeho jogurtu
  5. Soľ
  6. Korenie

Na náplň z tempehu

  1. 2 lyžice kokosového oleja
  2. Cibuľa (nakrájaná na kocky)
  3. 2 mrkvy (nakrájané na kocky)
  4. Zelený zeler (nakrájaný na kocky)
  5. 2 klobúky šampiňónov portobello (nakrájané na drobné kúsky)
  6. 250 g mrazeného hrášku
  7. 230 g tempehu (rozdrobený)
  8. 250 ml zeleninového vývaru
  9. 60 g paradajkového pretlaku
  10. 3 vetvičky čerstvého tymiánu
  11. Vetvička čerstvého rozmarínu
  12. Vetvička čerstvej šalvie
  13. Soľ
  14. Korenie

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov
  2. Do veľkého hrnca s vriacou vodou pridáme zemiaky a varíme ich 20 minút, kým ich nebudeme môcť ľahko prepichnúť vidličkou
  3. Teplotu vypneme, zemiaky scedíme a vrátime ich do hrnca
  4. Pokrčíme ich šťouchadlom na zemiaky, kým zemiaky nedosiahnu požadovanú konzistenciu.
  5. Vmiešame cesnak, mlieko, grécky jogurt a podľa chuti osolíme a okoreníme
  6. V prípade potreby znovu roztlačíme šťouchadlom na zemiaky, aby sa ingrediencie plne premiešali
  7. Zatiaľ čo sa zemiaky varia, pripravíme si tempehovú náplň
  8. Kokosový olej si rozohrejeme panvici vhodné do rúry
  9. Vmiešame cibuľu a varíme 4 minúty, kým nezosklovatí
  10. Pridáme mrkvu a zeler a varíme ďalších 5 minút, kým mrkva nezačne mäknúť
  11. Vmiešame huby a varíme za častého miešania po dobu 3 minút, kým huby nezhnednú
  12. Vmiešame mrazený hrášok, tempeh, zeleninový vývar a paradajkový pretlak
  13. Na zmes z tempehu položíme vetvičky tymiánu, rozmarínu a šalvie
  14. Panvicu prikryjeme, zvýšime teplotu na vysokú, zmes privedieme do varu a potom teplotu znížime na nízku a za občasného miešania varíme 10 minút, kým sa väčšina vývaru nevstrebe a nevyvarí
  15. Odstránime vetvičky tymiánu, rozmarínu a šalvie
  16. Zmes tempehu ochutnáme a podľa potreby dochutíme soľou a korením
  17. Na tempehovú zmes lyžicou rozložíme zemiakovú kašu
  18. Preložíme všetko do rúry a odkryté pečieme 30 minút, kým zemiaky nezezlátnu
  19. V prípade potreby na posledných 5 minút opekajte na nízku teplotu (pre väčšiu zlatavosť)
  20. Podávame s čerstvým tymiánom a mletým čiernym korením
Slaný koláč plnený šťouchanými zemiakmi s tempehom a zeleninou.
Zdroj: vegantraveleats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.