Tieto jarné závitky tempeh sú chutné, zdravé a super ľahké na prípravu! Tento vegánsky recept inšpirovaný Áziou je super ľahký na prípravu, je sýty, ale v brušku budete mať ako v izbičke!
Čo budeme potrebovať
Na tempeh
- 115 g tempehu (nakrájaný na tenké plátky)
- 60 ml kokosového oleja
- 2 lyžice chilli cesnakové omáčky
- 2 lyžičky mletého zázvoru
- Lyžička mletého cesnaku
Na omáčku
- 90 g arašidového masla
- 45 ml kokosového oleja
- 2-3 lyžice vody
- 15 ml Sriracha omáčky
- Lyžička ryžového octu
- Lyžička agávového sirupu
- Štipka cesnakového prášku
- Štipka zázvorového prášku
Na závitky
- 6 ks vietnamského ryžového papiera
- 50 g hlávkového šalátu
- 125 g strúhanej červenej kapusty
- 2 nakrájané zelené cibule
- 120 g nakrájanej žltej papriky
- 120 g strúhanej mrkvy
- 180 g uhorkových plátkov (nakrájané pozdĺžne)
Postup
- Tempeh nakrájame pozdĺžne na tenké plátky
- V malej miske zmiešame tempeh a ingrediencie na marinádu
- Všetko premiešame, aby sa tempeh dobre obalil
- Rozpálime panvicu na stredne nízku teplotu, pridáme do nej tempeh a zvyšok marinády
- Pečieme 10-15 min, kým tempeh z oboch strán nezhnedne
- Na omáčku zmiešame všetky ingrediencie a šľaháme do hladkej konzistentnej zmesi a dáme bokom
- Na závitky naplníme veľkú misku vodou
- Ponoríme do nej jeden ryžový papier, aby zmäkol
- Vytiahneme ho a položíme ho na doštičku
- List ryžového papiera naplníme zeleninou
- Od každého druhu naukladáme pár kúskov a nakoniec pridáme tri plátky tempehu
- Preložíme hornú a spodnú časť papiera cez náplň
- Preložíme ľavú a pravú stranu a pevne zrolujeme
- Postup opakujeme so zvyšnými ryžovými papiermi