Jarné závitky s tempehom

Jarné závitky s tempehom

Tieto jarné závitky tempeh sú chutné, zdravé a super ľahké na prípravu! Tento vegánsky recept inšpirovaný Áziou je super ľahký na prípravu, je sýty, ale v brušku budete mať ako v izbičke!

Čo budeme potrebovať

Na tempeh

  1. 115 g tempehu (nakrájaný na tenké plátky)
  2. 60 ml kokosového oleja
  3. 2 lyžice chilli cesnakové omáčky
  4. 2 lyžičky mletého zázvoru
  5. Lyžička mletého cesnaku

Na omáčku

  1. 90 g arašidového masla
  2. 45 ml kokosového oleja
  3. 2-3 lyžice vody
  4. 15 ml Sriracha omáčky
  5. Lyžička ryžového octu
  6. Lyžička agávového sirupu
  7. Štipka cesnakového prášku
  8. Štipka zázvorového prášku

Na závitky

  1. 6 ks vietnamského ryžového papiera
  2. 50 g hlávkového šalátu
  3. 125 g strúhanej červenej kapusty
  4. 2 nakrájané zelené cibule
  5. 120 g nakrájanej žltej papriky
  6. 120 g strúhanej mrkvy
  7. 180 g uhorkových plátkov (nakrájané pozdĺžne)

Postup

  1. Tempeh nakrájame pozdĺžne na tenké plátky
  2. V malej miske zmiešame tempeh a ingrediencie na marinádu
  3. Všetko premiešame, aby sa tempeh dobre obalil
  4. Rozpálime panvicu na stredne nízku teplotu, pridáme do nej tempeh a zvyšok marinády
  5. Pečieme 10-15 min, kým tempeh z oboch strán nezhnedne
  6. Na omáčku zmiešame všetky ingrediencie a šľaháme do hladkej konzistentnej zmesi a dáme bokom
  7. Na závitky naplníme veľkú misku vodou
  8. Ponoríme do nej jeden ryžový papier, aby zmäkol
  9. Vytiahneme ho a položíme ho na doštičku
  10. List ryžového papiera naplníme zeleninou
  11. Od každého druhu naukladáme pár kúskov a nakoniec pridáme tri plátky tempehu
  12. Preložíme hornú a spodnú časť papiera cez náplň
  13. Preložíme ľavú a pravú stranu a pevne zrolujeme
  14. Postup opakujeme so zvyšnými ryžovými papiermi
Lahodné vietnamské závitky plné zeleniny a sójového mäsa.
Zdroj: lindseyeatsla.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.